Mais je parle francais quand même

"Hur lång tid tog det innan du pratade franska utan problem och hur gick det i början av ditt år? :)"
 
När jag först kom hit så förstod jag i princip ingenting. Visst, jag har läst franska sedan årskurs 6 vilket är nästan fem år men jag blev chockad över hur lite jag faktiskt förstod. Så jag ljuger om jag säger att det var lätt i början för det var det inte. Och förstå hur frustrerande det är att inte kunna säga det man vill och inte kunna delta i samtal.
 
Jag säger inte detta för att skrämma någon men jag önskade i början av året att jag hade pluggat mer franska de sista månaderna innan avresan.
 
Sen är det svårt att säga exakt hur lång tid det tog innan jag pratade franska utan problem men tiden nu efter jul drömmer jag ständigt på franska och språket är i princip aldrig ett problem i min vardag. Men jag har fortfarande en lång väg kvar innan jag är nöjd med min nivå, men det beror mest bara på vilka krav jag har på mig själv.
 
Men jag tycker inte att man ska se ett språk som man inte förstår som ett problem om man funderar på att åka på ett utbytesår. Jag ångrar till exempel inte en sekund att jag tog beslutet att inte åka till ett engelskspråkigt land!
 
Tack för din fråga!
 
-
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0