Y a pas de soucis

En halv lovvecka har passerats och tre halvor återstår. Idag har jag fått färg, svårt att undvika när det är molnfritt och 22 grader ute. Sen hjälpte nog en timme i en solstol i trädgården till ganska mycket också. Och imorgon blir det ännu varmare, tänkte dock börja med en springrunda vid 10-11. 
 
Svårare och svårare att hitta saker att skriva här, kanske har märkts. Och när man slutar skriva så blir det svårare att börja igen. Jag har det bra, till och med jättebra. Har säkert redan skrivit allt det här en gång. 
 
 
238 dagar sedan jag senast satte min fot i Östersund, tiden har gått så fort men samtidigt har det hänt så mycket. Wiho, återkommer snart.
 
-

Mais je parle francais quand même

"Hur lång tid tog det innan du pratade franska utan problem och hur gick det i början av ditt år? :)"
 
När jag först kom hit så förstod jag i princip ingenting. Visst, jag har läst franska sedan årskurs 6 vilket är nästan fem år men jag blev chockad över hur lite jag faktiskt förstod. Så jag ljuger om jag säger att det var lätt i början för det var det inte. Och förstå hur frustrerande det är att inte kunna säga det man vill och inte kunna delta i samtal.
 
Jag säger inte detta för att skrämma någon men jag önskade i början av året att jag hade pluggat mer franska de sista månaderna innan avresan.
 
Sen är det svårt att säga exakt hur lång tid det tog innan jag pratade franska utan problem men tiden nu efter jul drömmer jag ständigt på franska och språket är i princip aldrig ett problem i min vardag. Men jag har fortfarande en lång väg kvar innan jag är nöjd med min nivå, men det beror mest bara på vilka krav jag har på mig själv.
 
Men jag tycker inte att man ska se ett språk som man inte förstår som ett problem om man funderar på att åka på ett utbytesår. Jag ångrar till exempel inte en sekund att jag tog beslutet att inte åka till ett engelskspråkigt land!
 
Tack för din fråga!
 
-
 
 
 

RSS 2.0