Språket

Hur jobbit var språket att förstå på en skala från början och hur mycket tycker du att du utvecklats?? :)
 
Det franska språket var jag inte så orolig över innan jag kom hit, hade tänkt att det skulle gå ganska så lätt att komma in i det. Men, det har varit svårare än jag trott.
 
Som jag berättat tidigare så hade jag läst franska sedan sexan innan jag kom hit, alltså i fem år. Och visst, det har kanske hjälpt lite. Men att verkligen befinna sig i en miljö där alla pratar franska är så mycket mer annorlunda än att sitta i en lektionssal med en lärare och klasskamrater som inte har franska som modersmål.
 
När jag först kom hit kunde jag kanske uppfatta ett ord per mening i bästa fall. Hade jag riktig tur kunde jag lista ut vilket samtalsämnet var. Att själv uttrycka mig på franska var betydligt svårare och det är det fortfarande. 
 
 
Men för det mesta så kan jag nu få fram det jag vill ha sagt genom att prata franska, vifta lite med händerna och ibland ta till ett ord här och där på engelska.
 
Jag har dock märkt störst skillnad när det kommer till att förstå vad andra säger. Det är mycket lättare att hänga med i samtal och under lektionerna i skolan förstår jag det grundläggande. 
 
Dock återstår mycket träning, lyssnande och felsägande innan jag kan franska som ett rinnande vatten. Men håller er uppdaterade!
 
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0