Något humoristiskt

How I Met Your Mother på franska är faktiskt inte så kul som det låter. Tur att jag typ redan kan alla avsnitt utantill och vet när de säger något humoristiskt. Eller nåt.
 
För är det någonting jag saknar så är det TV-program som inte är dubbade. Börjar bli lite trött på att läpparna absolut inte formar det ordet som sägs. För ja, här är ALLT dubbat. Har inte hört en engelsk röst på TV sen jag kom hit tror jag. 
 
 
Ni har förresten säkert märkt att jag inte uppdaterar varje dag och vissa dagar skriver jag flera inlägg. För att lättare hålla koll på detta så kan ni ju alltid, om ni har lust, följa mig på Bloglovin!
 
 
Follow on Bloglovin
 
 
-

Misslyckande

Börjar bli lite småförkyld.
 
På lektionerna sitter alla och snorar, hostar och nyser. Kan dock förstå varför det drabbat alla och inte någon enstaka. Allt detta kindpussande gör det ju inte lättare att stoppa virus från att spridas precis.
 
Idag på litteraturlektionen så höll vi på att läsa en text. Alla i klassen turades om att läsa. Och helt plötsligt kommer min professor fram till mig och ber mig att läsa. Det enda jag kom på att säga var ett förvånat "Moi??" Och ja, jag skulle läsa. Så där sitter jag och knagglar mig fram i en text om hur man spelade in en film förr i tiden på franska. Lägg till att alla sitter och skrattar åt mig. Men det var.. en upplevelse. Skrattade även jag åt mitt totala misslyckande.
 
Nu ska jag tillbaka till skolan och ha bild.
 
 
-

Inte ännu

Fick förresten världens längsta och härligaste lunchrast idag. Min klass hade filosofiprov klockan nio idag. Jag viftade lite på ögonfransarna och frågade om jag verkligen var tvungen att göra det och jag slapp. Vad har jag där att göra liksom? Sådan kunskap i det franska språket att jag skulle kunna berätta ingående om vad livet och själen är för något har jag inte ännu.
 
Så lunch från nio till halv två, jag tackar. Har hunnit äta lunch, sova och äta nutellamackor. För vanan att äta när man inte har något bättre för sig kommer jag inte släppa bara för att jag byter land.
 
 
Sitter hellre i soffan än här.
 
-

Språket

Hur jobbit var språket att förstå på en skala från början och hur mycket tycker du att du utvecklats?? :)
 
Det franska språket var jag inte så orolig över innan jag kom hit, hade tänkt att det skulle gå ganska så lätt att komma in i det. Men, det har varit svårare än jag trott.
 
Som jag berättat tidigare så hade jag läst franska sedan sexan innan jag kom hit, alltså i fem år. Och visst, det har kanske hjälpt lite. Men att verkligen befinna sig i en miljö där alla pratar franska är så mycket mer annorlunda än att sitta i en lektionssal med en lärare och klasskamrater som inte har franska som modersmål.
 
När jag först kom hit kunde jag kanske uppfatta ett ord per mening i bästa fall. Hade jag riktig tur kunde jag lista ut vilket samtalsämnet var. Att själv uttrycka mig på franska var betydligt svårare och det är det fortfarande. 
 
 
Men för det mesta så kan jag nu få fram det jag vill ha sagt genom att prata franska, vifta lite med händerna och ibland ta till ett ord här och där på engelska.
 
Jag har dock märkt störst skillnad när det kommer till att förstå vad andra säger. Det är mycket lättare att hänga med i samtal och under lektionerna i skolan förstår jag det grundläggande. 
 
Dock återstår mycket träning, lyssnande och felsägande innan jag kan franska som ett rinnande vatten. Men håller er uppdaterade!
 
-

Diskutera fotboll

Hade en väldigt trevlig kväll igår förresten. Bästa utsikten över Angers, prata franska, diskutera foboll, tjuvåka spårvagn, träffa nya människor, musik och det fortsätter.
 
Fina Gloria och jag.
 
Ungefär de enda bilderna som togs, men så får det vara ibland.
 
-

Nantes-inlägg igen

Några bilder från YFU-träffen i Nantes förra söndagen kommer här. Inte mina bilder dock.
 
Efterrätter från hela världen. Och självklart måste man ju prova alla (femton kanske?). Mätt och mer där till, men gott.
Det svenska bidraget var såklart kladdkaka. Vad annars liksom?
Alla studenter plus några värdfamiljsmedlemmar här och där.
 
Trevlig söndag och som sagt åker jag gärna tillbaka till Nantes snart igen. Vore kul att se staden, då alla säger att den är väldigt vacker!
 
-

Ett beroende

Köpte ett paraply idag. Kände att det skulle vara skönt att slippa oroa mig för att det ska börja regna. För ja, det är faktiskt höst nu tycker jag också. Börjar sakna mina converse efter att gått omkring i ballerina i veckor, har fått en snygg bränna efter dem också för den delen. Det är lite kul.
 
Det blev ingen gymnastik förresten, det var redan fullt. Ska nog satsa på att börja med handboll istället. En lagsport liksom. Kände en enorm saknad efter att spela fotboll när vi hade golf på idrotten i måndags. Vi har golfen på samma ställe där det finns en massa fotbolls- och rugbyplaner. Och SCO Angers (Angers bästa fotbollslag) hade träning samtidigt. Alla tyckte jag var helt galen som ville spela fotboll istället för att stå där och svinga golfklubban. Frankrike alltså. Här spelar alltså tjejer inte normalt denna sport. Möjligtvis i större städer men inte här.
 
Men handboll ska bli kul.  
 
Har för övrigt utvecklat ett beroende för dessa chokladfingrar. Så en sport kan nog vara ganska så bra.
 
 
Nu ska jag ut och prata franska och ägna mig åt passiv rökning. Hörs imorgon.
 
-

Allmänt glad

Hej. Tänkte bara berätta att just nu är jag så jäkla glad. Allmänt glad alltså.
 
Jag är glad att jag tog steget att åka som utbytesstudent. Jag är glad att vara här i Angers. Jag börjar lära känna människor här och man kan fortfarande gå omkring i ballerinaskor.
 
Idag var jag varit på den första franska för utlänningar-kursen och jag gillar den verkligen. Den hålls på ett institut inte alls långt hemifrån och det är gratis. Det lär ut väldigt basic grejer men sånt som man faktiskt har nytta av. Sen blir jag så glad då jag inte är sämst på något och att jag förstår allt läraren säger. Varje onsdag klockan 17, längtar redan tills nästa vecka.
 
Imorgon händer även något väldigt kul. Jag ska iväg på min första gymnastikträning! Gymnastik är något som jag höll på med när jag var liten och det vore verkligen jätteroligt att prova på det igen. Så på torsdagar är det för nybörjare, vilken antagligen passar mig alldeles utmärkt som stel fotbollsspelare.
 
Så glad att vara här. Har faktiskt inte längtat hem på riktigt en enda gång under dessa tre veckor i Frankrike. Helt sjukt att det redan gått tre veckor förresten.
 
 
-

Till skolan

Tänkte ta och visa vägen till min skola. Som jag tror att jag har sagt så går jag dit.
 
När man kommit ut genom porten ser det ut såhär.
Någon minut senare ser det ut såhär. Längst där framme kan man skymta la gare, tågstationen.
När man går upp för denna trappa gäller det att vara beredd. Här sitter uttråkade pendlare som tacksamt stirrar på allt som rör sig. Speciellt blonda svenskor har jag märkt.
Ett tag senare befinner man sig här. Finns en rolig historia om människan på bilden förresten. När jag gick förbi här för att ta dessa bilder så hör jag helt plötsligt hur någon börjar prata svenska. Chockad som jag var så stannade jag och frågade om jag hade hört rätt, vilket jag hade. En grupp trevliga svenskar som skulle cykla från Angers till Tours tydligen. Kändes hur konstigt som helst att prata svenska men så otroligt härligt. 
Här finns skylten som talar om för mig hur mycket jag kommer att frysa påväg till skolan och hur mycket jag kommer att svettas på vägen hem. På morgonen visar den ofta omkring 10 grader och på eftermiddagen mellan 20 och 40. Blir inte klok på detta.
Stor väg nummer ett.
Jag går igenom en del av centrum. 
Stor väg nummer två. Här måste man även passa sig får spårvagnen, vilken jag som småstadsbo inte är särskilt van vid. Tror jag ska dö varje gång.
Sen följer en lång raksträcka. Här finns frestande snabbmatsställen på rad. 
Sen efter sisådär knappt tjugo minuter så kommer man fram till skolan.
 
I vanliga fall är det fullt av människor här. Det är lärare från lågstadiet som stannar bilar då de yngre barnen ska in till matsalen. Det är människor som går förbi med baguetter i handen då det ligger ett boulangerie inte så långt borta. Men mest är det gymnasieelever och röken från cigaretterna ligger tät. Men jag trivs bra på Lycée David d'Angers och nu hittar jag till mina lektioner. Äntligen.
 
-

Genom en bilruta

Träffen i Nantes i söndags var förresten väldigt fin. Riktigt kul att träffa alla här i regionen igen. Vi pratade i smågrupper och hur vi har haft det hittills och lite så. Sen åt vi i massor. Franska rätter som avslutades med efterrätter från hela världen. Ett ord som sammanfattar det hela. Mätt. Nästa träff är i december, längtar! 
 
Tog tyvärr inga bilder under själva träffen. Och vi hann tyvärr inte se så mycket av Nantes heller då vi bara såg allt genom en bilruta. Hade varit kul att se mer då det var underbart väder ute också. Men det blir en annan gång, Nantes ligger bara 45 minuter bort!
 


-

Varför Frankrike

Hur kom det sig att du valde att åka till Frankrike på utbytesår? :) 
 
För att sammanfatta det lite kort så var jag väldigt trött på vardagen hemma i Sverige och var sugen på att uppleva något helt nytt och annorlunda.
 
Jag vet att många som funderar på ett utbytesår ofta har USA som första val. Jag hade dock aldrig USA som ett alternativ då jag inte såg något som lockade med att åka dit. Sen var jag inte heller så sugen på att åka till ett engelsktalande land. Hemma i Östersund så läser jag redan alla mina ämnen i skolan på engelska och det språket har aldrig riktigt varit ett problem för mig. Jag tyckte tanken att bli trespråkig lockade mer.
 
Frankrike låg högst upp på min lista på grund av att jag redan läst franska i skolan i fem år. Kan dock konstatera att de fem åren inte hjälpt överdrivet mycket då jag ibland inte förstår nästan något. Men det är Frankrike! Landet med baguetterna, konstnärerna, baskrarna och la Tour Eiffel! Jag ville helt enkelt uppleva allt detta!
 

Slottet här i Angers.
 
-

Nantes imorgon

Ska förresten åka till Nantes imorgon. Nantes är en stad som ligger 45 minuter med bil härifrån ut mot Atlantkusten och är Frankrikes sjätte största stad. Där ska vi utbytesstudenter som bor i denna region av Frankrike träffas och dela upplevelser och nya intryck och sånt. Ska bli kul att träffa de människor som jag träffade i Bapaume innan jag kom hit till Angers igen.
 
Det är vi som ska ha reunion imorgon!
 
 
Åker bil imorgon bitti, osäker på vilken tid jag kommer hem igen. Men det visar sig!
 
-

I skolan

Hur är disciplinen i skolan, lika sträng som man hört? Å går ni även på lördagar?
 
Jag skulle faktiskt inte säga att det är så pass strängt som man kan tro. Men jämför man med den svenska skolan så är det väldigt stikt. Är dock ganska svårt att jämföra med Sverige då lektionerna ser annorlunda ut här. Som jag skrev för ett tag sedan så består nästan all lektionstid av att läraren står framme vid tavlan och undervisar och eleverna antecknar. Alltså så blir det aldrig den där ofokucerade atmosfären som lätt uppstår när man får arbeta på egen hand hemma i Sverige. Skulle man, som elev, undra något under lektionerna så är det bara att räcka upp handen och fråga dock.
 
Sen är det en helt annan stämning i den franska skolan. Här kallar man ju till exempel inte sina lärare vid förnamn. Utan det är Madame eller Monsieur följt av efternamn. Och jag skulle aldrig kunna säga du till en lärare, utan här säger man ni. 
 
Folk här blir helt chockade när jag beskriver hur avslappnad stämningen är mellan lärare och elever i Sverige. 
 
Plus att dagarna här är längre i genomsnitt. Jag börjar 8 eller 9 och slutar 18 eller 17 alla dagar förutom onsdagar.
 
I min skola går man inte på lördagar. Förutom om man typ är med i orkestern eller något sådant tror jag. Men jag vet att det varierar då till exempel Emilia, den handra svenska tjejen här i Angers, ofta har prov eller liknande på lördagsförmiddagar. Så det är lite olika!
 
-

Det värmer

Idag var det extra roligt att logga in här. Tack för era kommentarer, det värmer!
 
Tänkte svara på lite frågor som dök upp här och framöver. Delar upp det i olika inlägg. Om det är något ni undrar så är det bara att fråga! Någon som nämde den klassiska frågestunden, vet dock inte om jag är modig nog att ha en sådan ännu. Men kanske, om det är något som skulle uppskattas?
 
Du kanske har skrivit det, men kan du inte berätta igen hur du bor och så? :)
Jag bor i en lägenhet tillsammans med min värdmamma Nathalie och min värdsyster Emma. Jag och Emma delar rum och hittills har det funkat bra. Det är inte jättestort men mysfaktor på hög nivå så jag gillar det. Och hit har jag egen nyckel och så, så jag kan komma och gå som jag vill! 
 
Att gå till Angers absoluta centrum tar ungefär 10 minuter och att gå till min skola, som ligger på andra sidan centrum tar 20. Helt okej!
 
För att se några blider av lägenheten så kan ni scrolla ner lite!
 
 
-

Deal?

Förresten. Jag vet ungefär hur många ni är som tittar in här varje dag. Men det är allt jag vet för på annat sätt märks ni inte. Med andra ord, släng in en kommentar någon gång ibland! För ja, vi har hört det förut, för det är lite småtråkigt att blogga när man inte får några kommentarer. Såå, har vi en deal? Ni kommenterar och jag bloggar?
 
Bra.
 
 
-

Nytänkande

Idag har varit en bra dag hittills. Förstod vad vi pratade om på filosofin imorse. Inte för att det gör det mindre flummigt. Handlade om själar, liv och massa små djur i våra celler. Lär vi oss sånt i Sverige är min fråga?
 
Varit sjukt shoppingsugen sen jag kom hit så idag var det äntligen dags. Sen kan man ju få klaga lite på min förmåga till nytänkande. 
 
 
Men hallå, kavajen på Zara var sjukt snygg så vad ska man göra?
 
 
-

Golf friidrott och rugby

Kommer med största sannorlikhet inte att uppdatera så mycket under vardagarna framöver, förutom på onsdagar då onsdagar är lite speciella i detta land. Har dragit ner på internetanvändningen nämligen då prio ett är att komma in i franskan så mycket som möjligt så fort som möjligt. Men kommer försöka skriva om allt ändå såklart.
 
Igår regnade det för första gången sen jag kom till Angers. Men tydligen så gör det ofta det på hösten, precis som i Östersund med andra ord. Hmm, jaha. Äsch då.
 
I måndags valde vi sporter till l'Education Physique et Sportive. När man har idrott här så väljer man tre sporter som man har under året. Man får dock inte välja helt fritt då sporterna är indelade i olika menyer, alltså tre sporter som sitter ihop med varandra. Så de sporter som jag kommer att ha är: golf, friidrott och rugby. Har ingen aning om vad reglerna i rugby är, men sjukt kul ju. Rugbyn, som är i slutet av året, var också den största anledningen till varför folk valde denna meny. Men först golf. Har faktiskt spelat golf så kan bli kul det också.
 
Här är en tidningsartikel förresten som gjordes om oss när vi YFU-studenter var i Bapaume.
 
 
-

Varmt

Idag har det varit varmt. Igen. 
 
 
Har även pratat lite svenska idag med Emilia. 
 
 
Imorgon väntar en tio timmars lång skoldag. 8-18. Wiho.
 
-

En salig blandning

Det har varit någon form av stadsfest här i Angers under helgen. Igår kväll var jag ute med franska vänner för att ta del av festligheterna. Det var fyrverkerier, konstiga enorma ballonger, fulla och glada fransmän, DJs, cigarettrök och jag vet inte vad i en salig blandning. Kunde inte ha firat en vecka i Angers på ett bättre sätt!
 


-

Skolan

Ett inlägg om skolan kommer här.
 
Den största skillnaden mellan lektionerna i Sverige och här i Frankrike är att här består lektionerna till 99% av att läraren står framme vid tavlan och pratar och eleverna antecknar. Och de antecknar inte lite heller, plus att de skriver med skrivstil. Och jag som får kommentarer i Sverige att jag har fin handstil skäms nästan över hur fult jag skriver. Och det läraren skriver på tavlan är verkligen helt obegripligt att förstå. Ta en riktigt oläslig handstil hos en lärare i Sverige och gör den tio gånger fulare et voilà. Annars hade det kanske varit någorlunda möjligt för mig att följa med. Nu förstår jag rien.
 
Som sagt går jag littéraire, sista året. Detta är mitt schema, förstår du inte så blaimar jag dig inte.
 
En ledtråd. Det inringade, plus de utan ring, minus de överstrukna = mina lektioner.
 

Litteratur

Med Monsieur Maurille, en äldre man som verkar helt okej. Prat om teater och någon bok förekom här. Är inte säker men vi skulle nog köpa en specifik bok och analysera ett stycke. Eller nåt.
 
Filosofi
 
Madame Duboise. Sådär typisk fransk lärarinna som jag föreställde mig på förhand. Grått kort hår, glasögon med kraftiga bågar och väldigt strikt. Filosofi är det ämnet vi har mest och det är det ämnet jag förstår minst av. Eller ja, vi pratar om olika filosofer som till exempel Platon. Det dyker upp liknande namn som jag känner igen sen svenskan i ettan. Men denna undervisning ligger troligtvis på en helt annan nivå. 
 
Engelska
 
Madame Lorre gillar jag. Troligtvis för att hon är den första läraren som pratat engelska med mig. Alltså den första läraren jag förstår. Och helt ärligt, fransmän suger på engelska. Nivån liknar den vi hade i kanske sexan/sjuan. Iallafall sättet att undervisa. Jag har två olika engelskakurser men generaliserar lite här. Och vad spelar det egentligen för roll? Dessa kurser blir väldigt lätta.
 
Historia/Geogrofi
 
Monsieur Birault är tydligen inte så open minded enligt en kille i min klass. Men han låter mig vara för det mesta. Han har ställt några frågor till mig under dessa lektionslånga genomgångar som snälla klasskamrater har fått översätta lite diskret. Men då har det å andra sidan rört sig om jag till exempel tycker att Sverige ska gå med i Eurosamarbetet eller inte. Vår relation blev troligtvis inte så mycket bättre av att jag sa nej.
Jag skulle troligtvis tycka denna kurs var väldigt intressant om jag bara kunde tyda vad som stod skrivet på tavlan. Pratar just nu mycket om glabala samarbeten och sådant.
 
Art
 
Jag tror att jag kommer att få ha denna kurs. Man får tydligen göra vad man vill som att teckna, måla eller dylikt. Det är en valbar kurs och idag hade vi bara genomgång om något annat så vet inget säkert ännu.
 
Idrott har jag ännu inte haft så återkommer med den!
 
Och som sagt antecknar alla HELA TIDEN. Och vad gör jag? Jo, jag sitter och skriver helt onödiga saker på svenska. Förstår inte så kan inte hänga med. Men måste ju se ut som att jag gör något ju. Ändå ingen som fattar.
 

Skriver kanske två sidor med nonsens per lektion. Börjar ta slut på låttexter och jag kan utantill nu.
 

Och det är det! Och så fort vi har rast så samlas hela skolan utanför grindarna för den heliga rökpausen. Men det är fint.
 
-

Ma maison

Just nu sitter jag förhoppningsvis på skolan och har en lektion. Om jag hittat dit. Börjar senare än Emma imorgon så ska ta mig dit själv. Scaary.
 
Jag bor i en lägenhet i centrala Angers. Då snackar vi ganska väldigt centralt. Det gillar jag.
 
De gillar IKEA här. Detta är en del av vardagsrummet.
Detta är min del av mitt och Emmas rum. Det syns inte men sängen är stoor. Det gillar jag också.
I den vita byrån har jag en del av mina kläder. Som sagt, de uppskattar vår stora möbeljätte.
 
Och vad är grejen med att inte ha ett handfat i anslutning till toaletten? Inte här och inte på internatskolan. Är det något franskt påhitt?
 
.

Första veckan i Frankrike

Blev många inlägg idag. Men så är det när man har mycket att säga.
 
Dags att sammanfatta första veckan i Frankrike kanske?
 
Vet inte riktigt hur jag ska börja. Vet inte riktigt vad jag känner. Det känns så overkligt och konstigt. Känns inte som att jag ska bo här i ett helt år. Men just nu vill jag bara lära mig hur allt funkar och komma in i rutinerna.
 
Och prio ett just nu: LÄRA MIG FRANSKA. Känner att allt kommer att bli så mycket bättre när jag väl kan förstå vad alla omkring mig säger och kunna föra riktiga konversationer.
 
Annars har jag inte riktigt stött på några riktiga kulturkrockar. Förutom att ALLA röker. Trodde verkligen inte att det skulle vara så extremt, men alla jag har varit omkring har haft en cigg mellan fingrarna.
 
Och hemlängtan? Faktiskt inte. Taiträ. Men den kommer väl så småningom.
 
Jag trivs bra här i Angers och tror verkligen att detta kan bli ett superbra år!
 
Tog ett välbehövligt skypesamtal med Nina. Hon var utbytesstudent i Östersund 2011/12, från Schweiz. Behövde prata med någon som redan gång igenom allt. Så tack för det Nina!
 

I mitten!
 
-
 

YFU France

Lånar denna bild från YFU France's Facebooksida. Detta är alla YFU-studenter från hela världen som kommer att spendera det kommande året i Frankrike!
 
 
Hittar ni mig? Jag är där uppe till vänster någonstans!
 

Vi är tydligen 79 stycken och inget annat!
 
-

Skolmaterial

Eleverna i Frankrike har betydligt mer material än vad vi har i Sverige.
 
Till exempel så räcker det inte med en simpel blyertspenna, nejnej. Ett pennfodral är ett måste för det är många pennor att hålla reda på. Man ska ha en svart, röd, blå och grön penna, plus markeringspennor osv. Tydligen så säger läraren till när man ska använda vilken färg. Sen en kalender och man måste såklart ha en massa block att skriva i. De har dock inte randiga papper utan rutiga, vääldigt rutiga med linjer överallt. Jag vet inte varför.
 
Lade ner mer än 20€ på detta igår. Men vad gör man inte?
 


 -

Je ne comprends pas

Jag kommer att vara i Terminale littéraire. Terminale betyder att jag går sista året, vilket även betyder bal i slutet av året (!!!). Littéraire är programmet. Jag kommer till exempel ha åtta timmars filosofi i veckan, (fråga mig inte vad det är, är inte helt hundra på det). Återkommer med mitt schema och sånt senare.
 
Igår samlades alla terminalare i en aula där någon viktig snubbe pratade om något. Sen gick vi till våra klassrum, där en lärare (filosofilärarinnan) pratade om något. Vi är 32 personer i min klass, mest tjejer. Sen slutade vi. 
 
Precis så flummigt som detta är, precis så uppfattar även jag det. Det är nämligen inte mycket jag förstår än. Haha.
 
Ska vara lite mer detaljerad när jag kan.
 
 
-
 

Lundi

Bra dag idag, väldigt bra. 
 
Angående att ta franskalektioner vid sidan om skolan så ska jag få göra ett test för att se vilken nivå jag ligger på. Nån gång. Lite svårt att förstå allt så allt som skrivs här måste tas med en nypa salt.
 
Jag har även fått träffa några av Emmas vänner idag. Vi satt på ett café och olala vad snabbt man kan prata på franska. Satt där och log och försökte förstå. Men det var fint. Alla röker förresten. Men de rullar cigaretterna själva, lite kul ju. 
 
Imorgon börjar skolan och det ska bli kul. En av Emmas vänner kommer förbi och hämtar upp mig vid 11 och då går vi och äter lunch ett gäng. Skolan börjar vid 14-15. Som sagt, förstår inte allt som sägs alltid. 
 
 
En helt osammanhängande bild från YFU-lägret. Två svenskar på okänd mark.
 
-

Middagstiderna

Största skillnaden hittills?

Middagstiderna. Helt klart.
 
Jag tyckte min familj hemma i Sverige åt ganska så sent meen nej. Idag serverades middagen vid halv tio tror jag. Sen berättade jag att i Sverige äter många middag vid fem-sex. De höll på att gå i taket.
 
 
Gillar vädret här förresten. Solen har inte varit framma på riktigt idag men ändå låg temperaturen på 23 grader.
 
-

Massa trappor

Idag har jag (försökt) lärt känna Angers bättre. För de som känner mig så vet ni hur uselt mitt lokalsinne är. Men imorgon ska jag tydligen få lära mig vägen tills skolan. 
 
Jag ska även få ta franskalektioner vid sidan om skolan! Vi ska dit imorgon klockan tre!
 
Angers har ett stort (gigantiskt) slott. Med trappor. Massa trappor. Den besökte jag idag tillsammans med Emma.
 


-

I Angers

I morse klockan 8.45 åkte jag från Bapaume. Klockan 15 anlände jag till Angers med tåg. Värdfamiljen möter upp studenterna vid tåget och jag kanske borda ha varit nervös inför detta. Vet inte vad det är för fel på mig för jag har inte alls varit nervös sen jag lämnade Sverige, inte denna gång heller. 
 
När jag klev av tåget stod min värdsyster och väntade på mig! Super excited!! Sen så gick vi hem, tar inte alls lång tid för det ligger väldigt centralt. 
 
Så nu har jag hunnit packa upp och jag och Emma, värdsystern, har gått runt i Angers. Jag har även sett min skola! Den börjar på tisdag och det ska bara bli kul!
 
Angers!

Emma, min härliga värdsyster.
 
-

YFU-lägret i Bapaume

I torsdags morgon lämnade jag alltså Sverige och flög till Paris. Det enda jag visste då var att alla studenter som åker med organisationen YFU skulle träffas på ett Camp någonstans omkring Paris. Jag visste inte heller hur länge det skulle vara.
 
Vi var fem svenskar som flög med samma plan. När vi landade så möttes vi av två voluntärer. De tog med oss till resten av studenterna som redan landat. Totalt så kanske vi var (är) 50-60 studenter.
 
Därefter åkte vi buss i cirka en och en halv timme norrut. Hade fortfarande ingen aning om var vi var påväg. Men som jag redan sagt var i i en stad vid namn Bapaume, på en internatskola.
 
Där hade vi olika sessioner där de berättade om Frankrike och om kulturen. Allt på franska!
 
Sen besökte vi stadshuset i Bapaume.
 

Våra rum på skolan. Det var alltså bara vi där eftersom skolan inte börjat här än.

Min söta roomie från Mexico till höger.

Stadshusbesök.

Vi var.. några stycken.

Emilia från Sverige. 
 

Torsdag till Lördag, idag, var vi i Bapaume och lärde oss om Frankrike. Just nu är jag i Angers, berättar mer snart!
 
-
 

RSS 2.0