C'est combien

Hej Ebba, jag hörde att du åker med YFU och tänkte bara höra hur mycket du måste betala själv för ditt utbytesår? :)
 

Ja, det stämmer att jag åker med YFU! Programavgiften med mera för att åka till Frankrike med YFU finns att hitta här. Jag sökte dock ett av YFUs stipendium vilket jag också fick så kostnaden för mitt utbytesår blev i slutändan 39 000 kr. Det är dock mina föräldrar som har betalat denna summa och det kommer jag alltid att vara tacksam för. Det jag själv står för är de pengar jag gör av med här.
 
Jag är inte helt hundra när det kommer till hur mycket pengar jag spenderat varje månad hittills, mellan 1000-2000kr skulle jag tro om jag ska gissa. Måste börja ha bättre koll på det!
 
-

Enfin

Det har stått ett skrivbord på den översta våningen och tanken har varit att jag ska ha det på mitt rum. Vi har dock inte orkat bära ner det tidigare. Men igår tog min pappa och bror tag i saken så nu står det fint där och väntar på att jag ska förstå mer på lektionerna så jag ska kunna göra mina läxor på det.
 
 
-

On manque trois balls

I vanliga fall slutar jag klockan 18 på måndagar med två timmars idrottslektion som sista pass. Igår var det lite annorlunda dock då vi nu har avslutat första trimestern här. (I Sverige har vi ju två terminer i skolan, här är skolåret indelat på tre.) Det innebär även att den första av våra tre sporter är avklarad, i mitt fall golf.
 
Under dessa golflektioner har vi blivit tilldelade tre varsina bollar, en golfbäg på fyra och en varsin peg. Skulle man råka tappa bort denna värdefulla peg så är det till att ta fram plånboken och betala för den för övrigt.
 
Sen har vi tillbringat två timmar på en rugbyplan med att slå iväg dessa bollar för att sedan gå och hämta dem. Om och om igen. Och vad då disciplin att man väntar in alla så man går och hämtar sina bollar samtidigt? Nej här går man när man själv är klar, orka bry sig om risken att få en golfboll i huvudet liksom. Men men, förbättrade iallafall min teknik. Tror jag.
 
Sen hade vi själva provet. Man skulle slå olika långt så bollen hamnade i fyra olika zoner, till detta hade man sex försök. Plus att alla andra som väntade på sin tur står och tittar på. Tanken att man kan ha en dålig dag eller så existerar inte.
 
Sen var det några andra stationer också men allt var så stressat och odisciplinerat så det slutade med att jag aldrig gjorde klart. Men min skola bryr sig verkligen inte om vad jag gör och vad jag inte gör. Lite tråkigt ibland kanske men jag trivs som det är.
 
Nästa sport på schemat är i alla fall friidrott, ska bli intressant. Om man ska tro alla som jag har pratat med om det så är det tydligen rena helvetet. Men det återstår att se.
 
-

Coucou

Jag har, som det märkts väldigt tydligt här, inte suttit vid datorn särskilt mycket alls den senaste tiden. Det glädjer mig att säga att jag inte haft tid, för det betyder att jag gör saker på dagarna och inte bara sitter hemma utan att göra något alls.
 
Jag har även börjat skriva inlägg här men det har alltid slutat med att de hamnar i utkast. För mig har de känts så fåniga. Beror mycket på det faktum att jag skriver på svenska. Hatar svenska, vad är det för språk? Det är extremt sällan jag använder mig av mitt modersmål nuförtiden.
 
Eller egentligen alla tre språken. Mina engelskakunskaper dalar samtidigt som franskan blir bättre och bättre. Men min franska har lång väg kvar innan den ligger på samma nivå som min engelska. 
 
Så ibland känner jag en stor frustration när jag vill uttrycka mig. Jag vet vad jag vill säga men hur säger man det? Och på vilket språk är det man använder det uttrycket? 
 
Och engelskan orkar jag inte oroa mig för, den kommer komma tillbaka när jag kommer hem igen.
 
Det glädjer mig att ni fortfarande har tittat in här även om jag har haft annat för mig. Och nu ska jag börja uppdatera igen så ni får ju gärna fortsätta med det!
 
 
-
  

Alla fyra målen

Känns lite som att jag lämnade Sverige vid fel tidpunkt rent sportsmässigt. Eller ja, när man tänker fotboll.
 
Satt och slötittade på Italien - Frankrike igår kväll då kommentatorn kommer med en kommentar som får mig att vakna till liv. Sverige har slagit England med 4-2 och en viss person har gjort alla fyra målen för Sverige. Går genast in på Facebook för att få detta bekräftat och ja, där finns alla de där fotbolls-statusuppdateringarna. De där som alla verkar ha en åsikt om. 
 
Och ja, vilken gud han är Zlatan. Helt otroligt.
 
Kommer till skolan idag och där står en grupp killar i min klass flockade runt en Iphone. Den spelar gång på gång upp det där sista 4-2-målet. Det där magiska målet.
 
Han är verkligen stor här i Frankrike Zlatan och när jag säger att jag är från Sverige så är den vanligaste kommentaren - "Aaah Zlatan Ibrahimovic!!"
 
 
-

Fars dag

Min pappa är bäst i världen.
 
 
Och tack för piggtabletterna!
 
-

Hemma

Hemkommen från Normandie och kylan! Har drygt 600 bilder att gå igenom så återkommer med allt lite senare, bisousss.
 
 
-

Utbytesstudenter på is

 
En liten annorlunda skridskoupplevelse. Här snackar vi inte täckbyxor och hjälm inte. Sen var isen så full med människor att jag trodde att jag skulle köra in i någon hela tiden. Men det var kul!
 
-

Nantes hier Normandie demain

Imorgon förmiddag så åker jag till Normandie!

Jag åker tillsammans med min värdfamilj men en massa vänner till min värdsyster, som är lika gammal som jag, kommer också att föjla med och vi kommer bo i ett eget hus där borta!
 
Vi kommer bland annat att besöka Mont Saint Michel, ska bli väldigt häftigt! Vad vi mer ska göra återstår att se, så det berättar jag om efteråt.
 
 
Igår var jag i Nantes tillsammans med mig värdmamma. Vi tog tåget dit så jag kunde lära mig hur det funkar om jag skulle vilja åka dit själv med någon kompis någon gång eller liknande. Hur smidigt som helst var det i alla fall. Och Nantes, vilken stad! Hur vacker som helst och hur många butiker som helst. Min plånbok har mått bättre än vad den gör nu efter igår kan jag med säkerhet säga. Nantes är definitivt en stad jag skulle kunna tänka mig att bo i i framtiden.
 
Jag kommer med all sannorlikhet åka tillbaka så för tillfället blir det bara en liten fin bild från en butik som jag skulle vilja kalla för heaven.
 
 
-
 

RSS 2.0