För konstigt

Om två veckor vid den här tiden har jag sommarlov, så underbart! Men det betyder också att de två sista veckorna med min klass nu har börjat. De två sista veckorna någonsin. Det är bara för konstigt för att jag ska kunna greppa det, därför är jag inte särskilt ledsen över det än. Med betoning på ordet än då alltså.-

Inte särskilt stressad

Annars då?

Nä just det, ingenting. Jag vet fortfarande inte var jag ska bo till hösten. Men konstigt nog så är jag inte särskilt stressad över detta faktum. Jag vet att jag så småningom kommer att få värdfamilj jag också, ingen mening att oroa sig. Men om läget är oförändrat om två månader så kommer jag med all säkerhet inte vara lika lugn som jag är just nu. Därför tycker jag att håller vi tummarna på att jag slipper vänta så länge.-
 

Dålig tajming

Trött på utseendet på denna blogg. Ska bli någon form av ändring här så småningom. Stay turned.

Kära Loreen vad du är underbar. Och nästa år går Eurovision i Sverige, woho! Eller ja, dålig tajming kanske man kan kalla det. Jag är ju liksom inte i detta land då. Men jag tror inte att jag är särskilt ledsen över det, då får jag ju se Sverige från ett annat perspektiv, så att säga. Jag ska tvinga alla fransoser i min närhet att sitta bänkade för Eurovision Song Contest 2013, var så säkra på det.Okej jag hann inte klart med denna. Men snart så.

-

Hundra dagar

Ännu en milstolpe nådd.  Firar härmed hundradagars. Känns hur bra som helst.
-

Gå och dö

Eurokursen kan ju gå och dö. Det blir onödigt dyrt för mig om det ska vara såhär dyrt att köpa euro om drygt tre månader. Men den har ju dock drygt tre månader på sig att bättra sig. Nu vet ni det också.

Jag är töntigt exalterad över Eurovision Song Contest som är på lördag. Jsg tror att det är något med att hela Europa samlas runt detta event som gör det så spännande.

Appropå det så måste jag rita klart mitt Loreen-porträtt innan dess. Med andra ord så dyker en teckning upp här senast på lördag.

26 dagar tills YFU-lägret i Stockholm, taggaaaa.Ja du, det där var ett tag sedan. Fast ändå känns det inte som att det var februari för så länge sedan. Knepigt.

Sen kan ju den som känner för det följa mig på Instagram, ebbablixth.
En månad

Periodvis 18 grader ute och för två och en halv vecka sedan var jag i fjällen och glassade runt på snowboarden. Här går det undan minsann.

Om precis en månad så befinner jag mig på YFU-läger i huvudstaden. Kommer ihåg förra året när jag läste om alla YFU-studenter som snart skulle åka iväg på detta läger. Jag kan konstatera att det absolut inte känns som ett helt år passerat sedan dess.

Det betyder även att det nu är mindre än en månad kvar till sommarlov. Alltså har jag mindre än en månad kvar av den svenska skolan innan mitt lilla utlandsår. Det är crazy. Jag skulle kunna skriva hur långt som helst utan att helt kunna förklara precis hur galet det känns.-

Europastipendiet

"Hej, har en liten fråga jag! Jag var inne på YFUs hemsida nyss och läste att du hade fått ett stipendiumpå 10 000 kr!! blev du inte sjukt himla glad då, jag menar det är ju ändå en bra hjälp eftersom själva utbytet kostar rätt så mycket allt som allt! hur gjorde du för att få det, skulle man skriva ett brev om sig själv osv eller?
Tacksam för svar, och din blogg är väldigt bra förresten! ska defenitivt läsa den under hela ditt utbytesår, det är så kul att läsa om någon som INTE ska åka till USA :))"


Hej! Jo, jag blev så otroligt glad när jag fick beskedet! Jag kan knappt beskriva känslan, jag sprang runt i hela huset och skrek och skrattade! Samtidigt blev jag väldigt chockad och smått rörd för jag hade verkligen intalat mig själv att jag inte skulle få något stipendium!

Det var ganska många olika dokument som skulle bifogas i ansökningen. Jag fick alltså YFUs Europastipendium och dessa olika delar skulle finnas med i ansökningen.

 - Ansökningsblankett
 - En motivering till varför jag sökte stipendiet
 - En motivering till varför jag valt att delta i YFUs utbytesprogram
 - Två rekommendationsbrev från lärare
 - En motivering till val av land
 - Kopia på senaste betyg
 - En uppsats på max en A4 som skulle ha titeln "Min bild av Europa - positivt och negativt"

Här finns mer information om någon är intresserad!

Eftersom jag började gymnasiet i höstas och inte kände mina nya lärare så bra så gick jag till mina gamla som jag hade i nian och frågade om de kunde tänka sig att skriva rekommendationsbrev. Jag skickade även in mina betyg från nian eftersom jag ännu inte fått några betyg från ettan.

Jag hade det dock lite stressigt i slutet med ansökningen så det slutade med att jag skickade in den sista ansökningsdagen den 15 mars! Men man kan ju konstatera att det gick väldigt bra ändå!


Och tack så jättemycket, vad glad jag blir att du gillar min blogg! Finns det fler frågor så är det bara att fråga på, jag svarar mer än gärna!

-

Missa här hemma

BAAM! Idag kom den. Rädslan alltså.
Eller rädsla och rädsla, vet inte riktigt vad det ska kallas. Att när jag tänker på mitt utbytesår så blir jag inte exalterad upp över öronen, det kanske är en bättre definiering. När jag kommer hem igen så kommer mina kära klasskamrater och vänner att börja trean. Trean betyder snart student, vilket ligger så sjukt långt fram i tiden. Vilket betyder att jag kommer vara borta så sjukt länge. Fanfanfan vad läskigt.

Sen tror jag inte att det endast beror på det. Jag trivs så otroligt bra med allt. Jag älskar mitt liv, med ursäkt för att låta sådär muppig. Ibland händer det saker som gör att jag önskar att jag kunde stanna hemma. För självklart så dyker grejer upp så här mindre än fyra månader kvar till avresa. Självklart. Jag är helt enkelt rädd för vad jag kommer att missa här hemma under mitt år utomlands.

Och jag som fnös åt att läsa om andra som hade precis denna rädsla för vad de skulle komma att missa och här sitter jag nu själv. Karma's a bitch. Är det nu man ska använda det uttrycket?Detta är mitt lilla dilemma just nu.

Men åka, det ska jag. Var så säkra på det.

-

Snarare förbannad

Hur irriterad kan man bli över något? Okej, irriterad är nog fel ord, snarare förbannad. Vad får man ut av att gilla denna bild? En sak att dela denna Kony-film som spred sig snabbare än Usain Bolt springer runt huset, det kunde jag ändå finna någon typ av mening med. Men detta? Är det någon form av hån mot denna pojke? Ja, du vet, det finns nästan 90000 människor som skulle vilja ge dig något att äta, men de gör det inte. Eller vad då, finns det någon bättre tolkning? 

Och jag är inte typen som blir arg eller ens sur. Men nu är jag fan förbannad. För allas säkerhet så är det nog bäst att jag går och lägger mig. Det finns mycket idiotiskt på denna hemsida, men här rann det över för mig.

-

Inte helt stabil

Sista skiddagen för i år förvandlandes till en snowboarddag i söndags. En underbar dag. Det finns en viss charm med att ha på sig täckbyxor, jacka och underställ när solen skiner, det är sisådär 15-20 grader i luften och det är fortfarande snö i backarna. Det är Åre när det är som bäst. Sen det faktum att vi kan ta tåget upp över dagen gör det hela ännu bättre.

Sista skiddagen för i år är alltså förbi. Men det kan lika gärna vara sista skiddagen på mer än ett år. Jag har ju ingen aning om var jag kommer att bo nästa år eller vad min värdfamilj gillar att göra. Visst, jag kanske hamnar i de franska Alperna men jag kan ju lika gärna hamna någon annanstans.

Mysigt att det sista jag gör är att dra en fräsig vurpa. Fortfarande inte helt stabil på denna bräda med andra ord. Men det känns bra att det blir mitt sista minne från backarna på ett tag. Absolut.-

RSS 2.0