Plocka fram

Fick ett kort mail från YFU. Tydligen har jag fått en plats i den allmänna skolan ändå och alltså inte på privatskola. Mer vet jag inte än. Men hmm, nu var jag ju inställd på att gå på en privatskola.. Dags att plocka fram den där utbytesstudentsegenskapen som kallas flexibilitet.-

Gå och handla

Det är inte tretton grader och sol i slutet av juni. Då ska det vara tjugo grader och sol, något annat är inte möjligt rent praktiskt. Punkt slut.

Jag har börjat fundera lite över hur jag ska göra med bankkonto och sådant i höst. Det jag hör överallt är att Icabanken ska vara det bästa, men vad då? Känns som det enda jag kan göra med Icabanken är att gå och handla köttbullar och Bregott. Bör nog läsa på lite mer om detta.

Även frågor om mobilkostnader snurrar runt i mitt huvud just nu. Fast det är nog bäst att lösa det på plats i Angers. Praktiska problem som kanske inte är det första man tänker på när man söker till utbytesstudent, även de behöver lösas.

-

Med detsamma

Dör av excitement.

Jag kommer bo 5-10 minuter från Angers centrum. Det finns fotbollslag för tjejer, vet dock inte om det finns möjlighet för mig att börja där men det visar väl sig. Jag har skrivit lite med värdsystern på Facebook och hon har berättat lite om sitt liv och om Angers och det låter så underbart bra. Jag bad henne även att skriva enbart på franska, jag förundras över hur mycket jag faktiskt förstår av detta språk.

Vill åka nu med detsamma. Två månader och fem dagar kvar.

-

Aldrig går ner

Min franska värdsyster har lagt till mig på Facebook och temperaturerna stiger. Diggar livet just nu.

En lugn midsommarafton med släkten blev det igår. Jag kommer verkligen sakna det faktum att solen aldrig går ner på nätterna när jag är borta nästa år. Jag hade förträngt att det räcker att åka till Stockholm för att uppleva bäcksvarta sommarnätter.Jag och lillebror. Sjukt stolt över min krans, planerad och skapad med största noggrannhet.

-

Kommit hem

Ja, jag har kommit hem från Stockholm. Nu när ni vet det kan ni återigen vara lugna.

YFU-lägret var jättebra. Vi var drygt 80 kommande utbytesstudenter plus många ledare som träffades och diskuterade allt man kan tänkas undra och vi lekte alla möjliga sorters lekar. Kan sammanfatta det som att utbytesstudenter är otroligt härliga människor.

Jag har nog aldrig varit så taggad på att åka som jag är nu, för nu känner jag mig verkligen förberedd.En av alla dessa lekar.

Tog tyvärr inga fler bilder. Vi lämnade in våra telefoner i början av helgen och jag har inte riktigt vant mig vid att bära omkring på en kamera. Men det kan man ju vänja sig vid.

-

YFU-läger

Sitter just nu på tåget ner till Stockholm. Det har äntligen blivit dags för YFU-läger med alla andra kommande utbytesstudenter som åker till hösten! Så nästa gång jag skriver här blir troligtvis på måndag när jag har kommit hem igen!

NAI11

Nu har jag för sista gången på drygt ett år satt min fot på Wargentinskolan. Nu har jag även sagt hejdå till NAI11, en klass som jag inte längre går i. Grät floder efter sista lektionen, känslosam till tusen. Det här skolåret har definitivt varit ett av de allra bästa, med underbara människor som jag har kunnat varit mig själv med. Jag är riktigt ledsen över att jag inte kommer att få ta studenten med denna härliga klass.

But that's life. Jag ska förfan åka utomlands i ett helt år. Så jag tror (hoppas) att jag får det ganska så bra ändå.

Och vem vet? NAI12, som jag kommer börja i när jag kommer hem igen (eftersom jag måste "gå om" ett år), blir kanske en underbar klass det med!


 
Erikas bild.

-

Inte kul

Endast två dagar kvar med NAI11, är emotionell som satan.

Detta blir inte kul.
Absolut ingenting

Så det enda som återstår nu är egentligen packningen och presenter till familjen. Sen det faktum att det är mer än två månader kvar också.

Men herregud. Två-tre månader är ingenting, absolut ingenting i mina mått mätt. Det ska ni veta.

Jag skickade in min intresseanmälan om att bli utbytesstudent till YFU i början av januari 2011. Enda sedan dess har jag gått och längtat och väntat på att det ska bli dags att åka iväg till Frankrike. Det är 18 månader sedan, ett och ett halvt år. Och nu återstår endast drygt två av dessa månader. Crazy.Studenten i fredags.
Det kunde ha varit bara två år kvar för mig till min egen student. Men jag kommer ju börja tvåan när jag kommer hem igen så istället har jag tre år kvar. Trist? Nja, vad spelar ett år hit och dit för roll egentligen?

-

Värdfamiljsplacering

Jag har nu fått min värdfamiljsplacering!

Jag ska bo hos Nathalie, 46-47 år och Emma 16-17 år! De bor i staden Angers i västra Frankrike och de gillar sport, att shoppa, gå på bio, med mera!

Det känns hur bra som helst!

Jag har inte fått någon information om skolan än men det kommer senare. YFU France jobbar för att det ska bli så bra som möjligt med pris och allt.Nu är jag redo att åka!

-

Sista provet

Bra dag idag.

Sista provet avklarat nu och det gick sådär jättebra så att man går runt och ler efteråt.
Sista riktiga samhällslektionen gjord på över ett år.
Sista lektionen avklarad för den här veckan. Bortsett från en idrottslektion men den räknas inte.
Det finns kakor här hemma. Sånt gör mig glad.

Och för att avsluta det hela fanns ett brev från YFU i brevlådan. Sånt gör mig väldigt glad.-

Tackat ja

Jag gjorde det. Jag har nu tackat ja till placeringen! Wiiii!

Skolplats och sådant ska fixas och när allt är klart så kommer jag få mer information! Behöver jag säga att det är svårt att tänka på något annat än detta just nu? Det är det enda som rör sig i mitt huvud för tillfället!Staden som kommer bli mitt hem i nästan ett helt år hade ju en befolkning på omkring 150 000 invånare. Jag har absolut inte finkammat hela Google på städer i Frankrike med en befolkning på 150 000. Absolut inte.

-

På måndag

Jag vaknade och kände att det var något som fick mig att le. Sen kom jag på att jag precis fått beskedet som jag väntat på i flera månader.

En privatskola ja. Vad är egentligen skillnaderna mellan en offentlig och en privat skola i Frankrike? Det var en av de väldigt få frågor som jag faktiskt hade. På måndag ska jag ringa till YFU-kontoret och få be att prata med en fransk tjej som just nu befinner sig där. Hon ska ge mig mer information. 

Det är just detta som får mig att hålla tillbaka glädjeskutten. Eftersom skolan i Frankrike inte kommer att räknas när jag sedan kommer hem till Sverige igen, om ni förstår min tankebana.

Efter samtalet på måndag så ska jag tacka ja eller nej till placeringen. Och tro mig, jag vill tacka ja.


-

VÄRDFAMILJ

Okej. Jag funderade ett tag över om jag skulle skriva om detta nu eller om jag skulle vänta tills det är helt klart. Sen påminde jag mig om att denna blogg lika mycket är för mig själv som för de som läser den. Jag ska kunna titta tillbaka på mitt utbytesår om några år och kunna läsa om allt, inklusive alla förberedelser.

Därför skriver jag detta nu!

Klockan åtta nu ikväll fick jag ett samtal från YFU-kontoret. Och ja, det var samtalet med stort S. YFU i Frankrike har hittat en familj som vill ta emot mig i höst! Mest troligt så hoppade mitt hjärta över några slag när jag fick höra det, jag trodde inte att det var på riktigt. Att det äntligen händer mig!

Familjen består av en ensamstående mamma och hennes dotter som är lika gammal som jag är. Att få ett värdsyskon i samma ålder är något som jag hela tiden drömt om och hoppas på att få!! De bor i en mindre stad, vilken vet jag inte än. Orsaken till det skulle jag tro är detta:

Tydligen så är inte någon offentlig skola i staden redo för att ta emot en utbytesstudent. Därför skulle jag få börja på en privatskola. Och med privatskolor så kommer skolavgifter. Så med största sannorlikhet skulle jag behöva betala en skolavgift på några 100 euro. Så man skulle kunna säga att det nu är mina föräldrars beslut om jag ska tacka ja till denna placering eller inte, eftersom det är mina föräldrar som betalar.


Men tro mig, jag vill verkligen tacka ja och förhoppningsvis så kommer jag göra det också. Det känns hur bra som helst nu när det har fått sjunka in lite. Jag börjar förstå att det äntligen är på riktigt nu!

JAG HAR FÅTT VÄRDFAMILJ!! AAAAA!!


Återkommer med mer information snart, jag vet inte särskilt mycket mer än såhär just nu!

ÅÅÅ, lyckaaa!!!

-


RSS 2.0