Trettioen

Hej. Om en månad är jag i Paris. Om en månad är jag i Frankrike för att stanna.

-

Trettioett

Har inte stressat så mycket som jag gjort de senaste dygnen på länge. Dock var det länge sedan jag hade så underbart kul. Storsjöyran, åå du underbara Storsjöyran. Dansat som aldrig förr till Maskinen, gråtit till Markus Krunegård och gjort båda delarna till Rebecca & Fiona. Plus en massa andra trevligheter och artister där emellan. Kärlek till denna helg, men nu vill jag vila. I massor.
 
 
Fun Fact: Om en månad har jag sett Östersund för sista gången på nästan ett helt år. 
 
-

Trettioåtta

Lika bra att börja gå igenom YFUs packlista för att se om något akut saknas som måste köpas i Sverige innan jag åker. Detta sa jag till mig själv och ett tag senare stod det ganska klart att det inte kommer att bli så lätt som jag förväntat mig att packa om några veckor. 4 kortärmade tröjor, skjortor eller blusar och 1-2 tjockare tröjor. Det skulle alltså betyda att jag endast skulle ha med mig högst 6 tröjor, totalt alltså. Nääääee va. Denna packlista bör nog utvidgas lite. Får göra mig en egen så småningom när det börjar bli dags.
 
 
Fast förstår ändå varför man inte ska ha med sig så mycket kläder. Man lär ju vilja köpa ganska mycket nytt när man kommer fram. Men ändå.
 
-

Trettionio

Gud vad jag är rolig ibland alltså. Bokstavskex kan även vara otroligt roliga de också.
 
Nere på under fyrtio dagar, snart bara en månad kvar. Nästa uppdrag: värdfamiljspresenter.
 
-

Fyrtio

Jag har hittat min värdfamiljs hem på Google Maps och på Street Viewn! Bästa uppfinningen någonsin.
 
Men jag inte pratat med min värdmamma om att lägga upp bilder på dem och deras hem och så ännu. Därför tänker jag såklart inte lägga upp en bild på deras hus. Men ungefär såhär kommer det att se ut där jag ska bo!
 
 
Kan jag få åka snart eller?
 
-

Fyrtioett

En tjej jag träffade på YFU-lägret som skulle till USA har redan åkt iväg. Det, mina vänner, får hjärtat att slå en aning snabbare. This is serious now.
 
-

Fyrtiotvå

Om vi säger såhär: Jag har inte varit hemma den senaste veckan, duger det? 
 
Östersund-Trondheim-Östersund-Sundsvall-Östersund. Lite så har min vecka sett ut. Bränt av typ hundra mil lite fram och tillbaka i ett tåg. Men jag gillar att åka tåg, eller åka något över huvudtaget. Det är liksom okej att inte göra någonting för det finns inga måsten när man sitter instängd i ett fordon av något slag. Låter det vettigt?
 
Just nu väntar jag på information från YFU om uppehållstillstånd i Frankrike. Jag behöver ju inte söka visum som alla som åker till till exempel USA måste göra. Skönt.
 
 
Hur länge sedan var inte det här nu då? Det här är nästan alla papper som skulle skickas in till YFU under den riktiga ansökningsprocessen. Dör tråkighetsdöden men det är värt det.
 
-

Att hålla ut

Tog en trip till Trondheim, Norge. Det var årets utlandssemester det. Inte för att det gör så mycket då. Jag får en rejäl utlandsvistelse ändå ju.

Och appropå det.

JAG VILL ÅKA NU NU NU NU. HAR ALDRIG VARIT SÅ PEPP PÅ ATT ÅKA SOM JAG ÄR FÖR TILLFÄLLET. 49 dagar kvar, kill me now. Kommer inte klara att hålla ut så länge till.

Men.

I snart sjutton månader, eller cirka 520 dagar, har jag väntat och längtat. Kan det vara möjligt att det endast återstår 49 dagar nu?Japp. Det kan tydligen det och här sitter jag med en panda på huvudet.

-

Sammanfattning

Ja, vad har man sommarlov till? Här kommer en något överambitiös bild över hur min resa fram tills idag har sett ut.

Jag var, som ni ser, väldigt tidigt ute och det är anledningen till varför det är ganska utspritt.


-

Allison Harvard

Känslan av att göra klar en teckning. Woho!

Allison Harvard från America's Next Top Model. Jag har ingen aning om hur lång tid jag spenderat på denna, vet inte om jag vill veta heller. Men jag kände mig iallafall väldigt rebellisk när jag helt plötsligt tog upp en färgpenna, men jag är väldigt glad åt det resultatet! Första gången jag kombinerat färgpennor och blyerts.-

Landinformationen

En del av YFU-lägret den 15-17 juni var landinformationen. Större delen av lägret var vilket land man skulle åka till inte det viktiga utan vi pratade mest om generella saker som hemlängtan, kulturkrockar och sådant. Men det blev dock lite USA-relaterade frågor på dessa delar också med tanke på att typ 80-90 procent av alla studenter har USA som värdland. Därför gillade jag landinformationen lite extra, för då handlade det bara om Frankrike.

Snygga tröjor fick alla vi YFU-studenter också!
Ni får gärna låtsas att den översta bilden inte är spegelvänd.

-

Vilken skola

Älskar att kolla mailen nu för tiden. När jag fått mail så är det nästan alltid från YFU-kontoret.

Den här gången fanns ett väldigt trevligt besked liggandes i inkorgen. Jag vet nu vilken skola jag ska börja på till hösten, Lycée David d'Angers! Om någon är väldigt intresserad så finns deras hemsida här. Dock förstår jag inte särskilt mycket av denna. Den var inte väldigt tydlig, iallafall inte för en människa som inte är helt hundra när det kommer till det franska språket. 

Jag vet dock inget om vilken inriktning/program jag kommer att gå.

Börjar bli lite småtrött på att hela tiden säga att jag inte vet vissa grejer ännu. Undrar när den dagen då jag verkligen vet alla dessa saker kommer att komma?

-

Så välkommen så

Jag är på ett otroligt jag-vill-resa-och-uppleva-allt-humör just nu. Samtidigt så känner jag att om jag inte får skapa något snart så spricker jag. Kära inspiration, du är så välkommen så.

Jag vill ha en penna i handen och ett tomt vitt papper framför mig och känna hur det sprätter i fingrarna efter att fylla papperet med blyerst och färg i massor.

Städer jag vill besöka. Städer jag ska besöka.

-


RSS 2.0