Så mycket

Lyssna på det här!
Jag har nu slutat spara pengar till mitt utbytesår i Frankrike! Det känns otroligt härligt och jag skulle kunna sätta mig på ett plan till Baugetternas land imorgon! Om man då bortser från att jag inte har packat och att jag inte har en aning om var i detta europeiska land som jag ska bo under dessa trygt 10 månader. Men ändå, jag är liksom klar nu!
 
Som sagt så betalar jag själv för kostnaderna som jag kommer att betala när jag väl är i Frankrike. Det är de pengarna som jag redan nu har i min ägo. Men det betyder inte att jag kommer sluta leva på mina 200 kronor i månaden, här ska det fortsätta sparas! Det är så mycket som jag vill göra.  
Men mindre än sju månader kvar nu!!
-

Antingen eller

Antingen så älskar man dem eller så hatar man dem.

Du heter: 
Ebba Lovisa Sandberg Blixth
Smeknamn: 
Skulle inte säga att jag äger något riktigt smeknamn.
Låt som när du är ledsen sörjer till?
Airplanes - BoB, Hayley Williams av någon anledning, den har liksom bara hängt med.
Beroende av: 
Mjukisbyxor, rökt lax (..) och indisk mat.
Vad tror folk om dig?
Troligtvis att jag är ganska blyg. Annars, ingen aning!
Stämmer det?
Vad det än är så stämmer det troligtvis inte så bra. Har en tendens att bara öppna mig helt för folk jag litar på till hundra. Men ja, ibland är jag blyg.
Vad får du oftast komplimanger för?
Mitt hår och mina ögon.
Hur imponerar man på dig?
Genom att få mig att skratta och genom att vara sig själv.
Brukar du skratta för dig själv? 
Oja, hela tiden. Sådär på gränsen till att man börjar fundera över om allt står rätt till där uppe.
Var bor du?
Östersund.
Trivs du där?
Yes.
Hur svarar du i mobilen:
Hallå?
Antal timmar sömn inatt:
7.5 för att vara lite för exakt.
Sov du ensam: 
Ja.
Brukar du komma i tid:
Ja. 
Hur känner du dig nu:
Glad och förväntansfull!
Vanligaste färg på dina kläder:
Hmm, svart troligtvis.
Vad tycker du om fötter:
Rent allmänt alltså? Brukar inte lägga så stor energi på att tänka på det om jag ska vara ärlig.
Vad saknar du: 
Vissa människor, en sol som avger någon form av värme och att ha inspiration.
Hade du en bra kväll igår:
Ja.. visst. Hur bra nu en onsdagskväll med skolarbete kan bli.
Favorit dryck på morgonen:
Äppeljuice.
När brukar du oftast gå och lägga dig:
22.30 kanske?
Är du blyg?:
Ibland, dock inte lika blyg som jag var när jag var yngre.
Sysslar du med någon idrott: 
Ja, fotboll. Och slalom. Och längdåkning när jag är på det humöret. Vilket inte inträffar allt för ofta numera.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Ja faktiskt.
Har du spytt offentligt:
Beror på hur man tolkar ordet offentligt. Och nu får ni tolka det här hur ni vill. Tough life. 
Är du nöjd med ditt liv: 
Jaa!
Är du bortskämd:
Nej, det är jag inte. Jag har blivit uppfostrad till att förstå att pengar inte växer på träd och att jag inte kan få allt jag pekar på. 
Vad gör du i morgon: 
Skola, möte om Frankrike-utbytet (det inom skolan, inte the real deal) och middag hos Erika!
Vad är det värsta du vet?:
Folk som inte står för vad de gör. Och spindlar då.
Har du bra vänner och äkta vänskap?:
Herregud ja. Det gör ont att veta att jag ska åka ifrån dem i ett helt år.
Vad är det finaste du fått?:
Den var svår. Det är svårt att plocka ut något specifikt sådär. Jag har fått så mycket fint, och då pratar vi nödvändigtvis bara inte om materiella ting.
En speciell dag du minns:
En vacker junidag fylld av vemod. Picknick på Sound of music-kullar med människor som alltid kommer att finnas i mitt hjärta.
Du samlar på:
Ni förstår inte hur irriterad jag är nu för att jag har glömt bort vad det var jag samlade på när jag var liten..
Vem ringer du när du är arg/ledsen: 
Jag är nog inte typen som pratar med någon när jag känner så. 
När grät du senast: 
Igår, fel tjej i Top Model 17 åkte ut. Ja, jag är känslosam.
Vad skulle du göra om du vann en miljon:
Resa, resa och resa.
Vill du gifta dig: 
Jag tror det.
Vill du ha barn: 
Ja.
Är du musikalisk?:
Ja. Önskar bara att jag använde de förmågorna oftare än vad jag gör.
Vad dricker du helst när du är törstig:
Vatten, finns inget annat som släcker törsten.
Bor dina föräldrar tillsammans:
Nej.
Har du någon gång gråtit dej till sömns:
Ja, otroligt sövande faktiskt.
-

Någon liten rackare

Jag håller för tillfället på att bläddra igenom katalogen om individuella val och vilka kurser som finns att söka till nästa läsår. (Jag går ju i ettan nu och i tvåan så ska man läsa 100p individuellt val).
Men eftersom jag inte kommer att vara hemma nästa läsår så kommer jag inte att söka nu. Nödvändigt att ens bry sig då kanske någon liten rackare tänker nu, men jag är som jag är. Jag borde få något slags guldmedalj för långsiktig planering. Den kortsiktiga är det lite sådär med.
Jag ska läsa den kursen, jag ska bo där och jag ska resa dit osv. Men vad är det värsta med denna planering? Jo att det inte blir riktigt så, och det går ju att leva med. Förhoppningsvis. 

Sen vet jag att jag kommer att genomföra mycket av det som jag drömmer om att göra. (gör en liten blinkning till dig nu Moa(okej inte blinkning, det lät fånigt)).

Men för att skapa någon slags röd tråd.
Jag kommer att söka kurser från Frankrike vid ungefär den här tiden nästa år. Förhoppningsvis så blir det Internationella relationer som jag då kommer att söka.-

Organisationen

"Hej, ska du åka med någon organisation? vilken isåfall?

kram"

Hej! Jag ska åka med organisationen YFU, Youth for Understanding. En ideell organisation som jag (hittills då) starkt rekommenderar!-

Rebecca

Äntligen så är den klar! Denna teckning började jag på någon gång i augusti om jag inte är helt ute och cyklar.
Jag skulle gissa på att den tog omkring 20 timmar att färdigställa och jag är väldigt nöjd med resultatet! Den föreställer mig kära vän Rebecca.Blyertsporträtt.

-


I form av euro

Jag jobbade igår, på turistbyrån. Att packa kassar till pressmänniskor som kommer hit under SM-veckar är väl inte fyskam. Eller jo, sjukt tråkigt. Men det faktumet kan man ju ignorera, pengar är pengar. Speciellt när de kommer att spenderas i form av euro i framtiden.

Jag gillar att vara på turistbyrån, det är där jag känner hur mycket jag tycker om min stad. Hyfsat logiskt ändå.-

Dygnet runt

Jag har av någon anledning börjat längta efter att få veta min värdfamilj. Det är väl egentligen inte ett dugg konstigt, dock. Men jag har liksom klarat mig enda fram tills nu utan att ha den där längtan som inte gör något annat än att berätta för min hjärna att den start kommer att sprängas. Den där extrema längtan nådde mig först nu. Och den har väl sin charm, men den är som sagt väldigt extrem. Det jag menar är att när den ändå har väntat så pass länge med att bosätta sig i mitt huvud, så kan den väl vänta ett tag till. Jag vill inget annat än att få veta vart och med vilka som jag kommer att spendera detta år i Frankrike med, självklart en härlig känsla, men samtidigt väldigt jobbig. Detta uttryck passar in ganska bra:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Och till er mina kära vänner som undrar om jag har fått veta vilken min värdfamilj är än, så har kan jag upplysa er om det här.
NEJ. Det kommer ni att märka. Det är den tidpunkten då de tidigare skrivna utropstecknen kommer att nå era öron. Dygnet runt.
_
-

Orka

Inflammation i handleden? Orka bry liksom.
_
-

För många ekvationer

Hej, min handled är (typ) inflammerad. Så går det när man skriver för många ekvationer. Arbetsskada på hög nivå, är det möjligtvis okej om jag sjukskriver mig typ nu så jag olyckligtvis inte har möjlighet att skriva matteprov imorgon?
Nä nu ska vi inte vara sådana. Nu ska jag plugga, även det är helt okej när det spelas fransk musik i högtalarna. Sen vet jag inte om jag tycker att den är speciellt bra, men det spelar inte så stor roll i nuläget.
Det går liksom tydligen att spela top tracks på Spotify från olika ställen i världen. Men det var kanske bara jag som inte visste det?
-

Inte så populärt

Det är tydligen inte så populärt bland tjejer i Frankrike att spela fotboll. Observera ordet tjejer, för bland killar så är det tydligen väldigt populärt. Det är ju lite tråkigt. Men å andra sidan så åker jag ju inte dit för att öva upp mina skills i fotboll. Och har jag tur så finns det ett lag, det blir lite som en bonus om det faktiskt gör det.

Wtf I'll play with the dudes! Varför inte sticka ut mer än vad jag redan kommer att göra?Fråga mig inte om jag är sarkastisk för det vet jag inte. Men vad jag vet är att jag är hungrig.

-

Lätt för språk

Jag har redan svarat på denna fråga till den som ställde den, men jag tänkte att det kan vara hyfsat bra att känna till det innan jag åker!

"alltså, kan du någon franska sen innan eller har du "Pluggat" franska? :D"

Jag började läsa franska i sexan och när jag åker i höst så kommer jag att ha läst språket i fem år. Jag kan alltså ingen franska utöver den som jag har lärt mig i skolan. Läskigt när jag precis har kommit dit, att inte förstå så mycket. Men jag har ganska så lätt för språk, så förhoppningsvis så kommer jag att komma in i det ganska så snabbt ändå!

Ta dock hänsyn till att med snabbt så menar jag allt från två veckor till kanske fem-sex månader. Men jag hoppas såklart på det bästa, att det inte ska ta allt för lång tid.Det klassiska skollexikonet, med dess slitna och otroligt charmiga utseende.
Jag har nog tänkt att investera i ett eget, lite fräsigare, lexikon innan jag åker. Men google translate kommer med all säkerhet alltid att finnas i mitt hjärta...

-

Hemma hos oss

Ni kommer ihåg det jag sa om att YFU fyller 50 år och att jag funderade på att åka till Stockholm då på jubileumsfesten i mars? Klart ni gör, varför skulle någon någonsin glömma något som jag har sagt? (...)

Men iallafall så har jag nu bestämt att jag inte ska åka dit, vilket är lite synd. Men jag har nämligen andra planer då!
Min skola har ett utbyte med en skola i Frankrike, så en del av vecka 11 + vecka 12 så kommer det komma franska elever hit! De ska alltså bo hemma hos oss i drygt en vecka, det kommer bli grymt kul!

Det bör tilläggas att detta INTE har något att göra med mitt utbytesår. Men hur kul som helst ändå ju!Tönt. Jag alltså.

-

Det var dags

Kände att det var dags för en förändring. Men vi håller oss till temat, så att säga.


-

Inte vill vakna

Jag hämtade ut detta papper hos studievägledaren för ett tag sedan.Och så blev det hela så otroligt verkligt. Jag ska verkligen åka, lämna Wargentinskolan för att bli en elev på en skola med ett betydligt mer fransk-klingande namn.
Känns fortfarande som en dröm. En dröm som jag inte vill vakna ur.

-

Vanlig fransk elev

"Kommer du att gå i skolan som en vanlig fransk elev och läsa ALLT på franska?"


Ja det kommer jag att göra! Jag kommer att börja i en vanlig fransk skola och klass och läsa i princip alla de ämnen som de andra eleverna läser. Sjukt läskigt för jag kommer ju inte att förstå särskilt mycket i början!

Dock så kommer de betyg som jag får i Frankrike inte att räknas när jag kommer hem igen. Det kan ju vara en ganska så bra sak med tanke på att jag, den första tiden, kommer att sitta där som ett frågetecken och knappt förstå ett ord. Och för att vara ärlig så är det ganska skönt att slippa lägga 110% energi på skolan medan jag är där. Men jag kommer såklart fortfarande att göra mitt bästa, bara det att jag förhoppningsvis slipper ha den där klassiska ångesten över skolan.
 

När, var, hur

"Hej!
När åker du iväg? och vart i Frankrike? hur länge?
Har bestämt mig för att följa din blogg för jag är jätte sugen på att åka iväg som utbytes student till Frankrike, j'aime France!"

Hej!
Jag kommer att åka i slutet av augusti eller i början av september i år, jag har inte fått något exakt datum än! Men jag vet dock inte vart jag ska än, haha. Det kommer jag förhoppningsvis att få veta snart, samtidigt som jag får veta vilken min värdfamilj är. Det är familjen som väljer mig och bor det en familj i till exempel Lyon som vill att jag ska bo hos dem så är det i Lyon jag hamnar! Så jag har med andra ord ingen aning än!
Jag åker ju som sagt runt slutet av augusti 2012 och jag kommer att åka hem i början av juli 2013. Så jag kommer att vara borta ungefär tio månader. Drygt ett läsår med andra ord!

Och vad kul att du är sugen på att åka som utbytesstudent till Frankrike!


Någon som har fler frågor? Bara att fråga på!

-

På det viset

Nu ska jag berätta något intressant för er. Ett år har nu passerat sedan jag skickade in min intresseanmälan till YFU. Ganska så nästan precis ett år plus tre dagar, för att vara ganska så väldigt exakt. Det var liksom då det gick från drömmar till verklighet, för att uttrycka sig på det viset.
Vet inte om jag gillar den tanken, det har nästan gått en aning för fort. Men å andra sidan, jo jag gillar den tanken väldigt mycket.Sen så tycker jag att det är väldigt få frågor som dyker upp. Har ni inga? Är ni rädda för mig?
Men ni ska veta att jag svarar mer än gärna, vad det än är!

-


I AftonbladetSå gärna så!
Enligt denna snubbe ska jag alltså köpa mer euro. Och man ska ju göra som denna typ av snubbar säger.

-

Traumatisk uppväxt

Jag vill verkligen ut och resa! Jag vill se så mycket jag kan av världen och uppleva allt som går att uppleva!

Något som jag har drömt om lika länge, om inte längre, som jag drömt om ett utbytesår är att åka som voluntär till ett utvecklingsland.
Just nu är jag väldigt inne på att ta mitt pickpack och åka till Zimbabwe i Afrika. Det vore en otrolig upplevelse att få jobba på ett barnhem eller med utsatta kvinnor. Det är något som jag har bestämt mig för att jag ska göra och jag har redan börjat titta runt på olika hemsidor som erbjuder detta. 
Och det ska inte bli läxa-effekten. Med andra ord så har jag inga planer på att skjuta upp det så väldigt länge. Jag har tänkt att dra så fort jag har tagit studenten. Okej kanske inte samma minut som jag lämnar Wargentinsskolan men samma år iallafall.
Jag försöker liksom intala mig själv att om en händelse sker samma år så är det i princip samma sak som att säga att den inträffar nu. Av ganska självklara anledningar.När jag var liten så hade jag en stor dröm om att få äga en sån här jordglob, jag tror att det var någon form av hemlig dröm från min sida. Men jag fick aldrig någon jordglob! Kan ni förstå vilken traumatisk uppväxt jag hade?

-

Lyckats missa det

Om någon har lyckats missa det alltså.

Jösses vilken natt och vilken match. Tror att jag somnade halv sex i morse. När det kommer till Harry Potter-marahton så kan jag inte hålla ögonen öppna, men är det JVM-final i ishockey så är det.

Riktigt stolt över att vara svensk just nu!-

Lite oftare bara

Fick lite inspiration såhär på lovet. Önskar att dessa stunder kom lite oftare bara. Det gäller att ta vara på denna inspiration och detta resultat blev det denna gång.Svart akrylfärg på canvas, as simple as that.

-

Byta miljö

Och jag som hade tänkt att gå och lägga mig tidigt ikväll, men tydligen så var det hockey på tv. Där gick mina vända-tillbaka-dygnet-planer upp i rök. Jag får ta och satsa på det imorgon istället då.

Imorgon bär det förhoppningsvis av till fjällen om vädret tillåter. Årets första slalomåk är pinsamt nog inte gjort än. Jag hoppas bara att min fot håller, det har varit lite si och så med den ett tag nu. Och med ett tag så menar jag 20 veckor. Fotboll är en farlig sport, punkt slut.
Jag tycker dock inte att det är lika roligt att åka slalom nu som jag gjorde för några år sedan. Kan ha vissa likheter med lyssna-sönder-en-låt-fenomenet. Det krävs variation så man inte tröttnar.
Därför så kan det ju vara bra att byta miljö i ett år. Det är ju liksom inte säkert att jag kommer stå på ett par slalomskidor nästa säsong. Men om det skulle vara så att jag gör det så är det ju på fransk snö. Det är annat än de jämtländska fjällen det.


Inte för att det är några fel på de heller egentligen. Nog mig det är fel på snarare.

-

Bra slut

Ett bra slut på året blev det minsann. Både julen och nyår.


Nu kan 2012 få komma, med allt vad det innebär.

-

RSS 2.0