Jeudi

Idag började jag klockan nio. Somnade dock inte särskilt tidigt igår kväll så klockan 8.26 for jag upp ur sängen samtidigt som jag drog en liten ramsa med fina ord. 8.35 lämnade jag huset, spårvagnen brukar komma vid 8.42. Tackar mig själv för att jag inte tog mina klackar. Hinner precis.
 
Kliver av spårvagnen vid Maison Bleue tillsammans med en drös andra David-elever. Går de tre minuterna till skolan i ofrivilligt samlad trupp.
 
Har filosofi. Vi pratar om rättvisa och orättvisa. Och om naturlagar. Intressant som tusan faktiskt. 
 
Vid klockan tio varje dag har vi vår tio-minuters-rast. Då samlas alla elever i korridorerna alternativt utanför skolan för att ta sig en cigg. De som väljer att spendera rasten utomhus blir allt färre och färre då det blir kallare och kallare. Snart kommer det endast att vara rökarna kvar. Inte för att de är särskilt få dårå.
 
Ytterligare en timmes filosofi och efter det hade jag tre timmars lunch. Det är dock bara jag i min klass som slutar klockan 11 då jag inte har en-obligatorisk-klass-som-man-inte-gör-något-alls-på fram till klockan 12. Så idag bestämde jag mig för att äta hemma. Kände att jag behövde lite lugn och ro efter mina något förkortade morgonrutiner.
 
Hittar rester i kylskåpet, skinkpaj. Äter sjukt mycket paj här för övrigt. Efter det fixar jag håret och går igenom min två år yngre värdsysters garderob i jakt på en tröja, sjukt trött på mina egna kläder. Hittar en stickad en och känner mig nöjd igen, byter om. 
 
Vid 13.10 går jag den välkända sträckan till spårvagnen. Tar tillfället att lämna tillbaka ett par skor innan jag börjar igen klockan 14. Köpte ett par blåa klackskor. Sjukt snygga, svårare att matcha, synd.
 
Har historia i en timme. Det handlar om Paris och hur staden har byggts upp. Även detta är intressant, men svårare att hänga med då min lärare endast pratar och har en förmåga att lätt tappa ämnet.
 
En timmas engelska. Känner hur jag snart kommer att vara på samma nivå som mina klasskamrater. Okej kanske är att överdriva, så dålig är jag inte. Men engelskan blir sämre och sämre.
 
Slutar klockan 16. Min tidigaste dag och man inte räknar onsdagar då jag slutar klockan 10. 
 
Myser på café och pratar om livet efter studenten och andra viktiga saker med Jules.
 
Efter det vandrar vi hemåt tillsammans. Och nu sitter jag här. Allmänt glad och belåten med livet. 
 
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0