I Bapaume
Det fanns bara några nätverkskablar och det är då svenskarna kliver in och skapar trådlöst!!
 
Vi befinner oss i staden Bapaume som ligger norr om Paris. Har redan börjat vänja mig vid franskan. Lätt att förstå, sjukt svårt att prata. 
 
-

Heeej

 
Nu är vi här!! Vi bor på en internatskola en och en halv timme från Paris. Här ska vi bo tills på lördag. Har ingen aning om vad vi ska göra här dock, men det visar väl sig! Flyget gick bra för övrigt!
 
-

Vid gaten nu

Hejdå Sverige!

Ett - Hejdå

 
Tåget går om midre än en timme. Detta blir det sista riktiga inlägget i Sverige. Uppdaterar troligtvis från Arlanda imorgon bitti dock. Men passar på att säga hej då nu! Hejdå Östersund, vi ses om ett år!
 
-

En dag kvar

Idag åker jag från Östersund. IDAG. Kan erkänna att jag inte är lika lugn som jag tidigare har varit.
 
Dagarna har verkligen försvunnit hur fort som helst. 
 
 
-

Två

Hade ytterligare en avskedsmiddag idag. Finner inga ord till hur mycket ni betyder för mig.
 
Jag kände knappt någon som skulle börja i samma klass som mig när jag klev in till Wargentinskolans aula förra hösten. Och jag kunde inte ha träffat finare människor. Det här året med er har varit så mycket bättre än vad jag någonsin kunde drömma om. 
 Love you. 
 
-
 

Tre

Fullspäckade dagar. Stressar runt så jag ska hinna träffa alla och köpa allt som behövs. Vardagen vänds upp och ned minst sagt. På onsdag börjar mina föredetta klasskompisar skolan. Men inte jag. För på onsdag eftermiddag sätter jag mig på tåget ned till Stockholm. Lämnar mitt gamla liv bakom mig. Längtar och är inte ett dugg nervös. Är det något fel på mig då?
 
Ska nog ägna ett par timmar nu åt att packa. Eller så gör jag det imorgon, eller på onsdag. Ja hallå, det är ju lång tid kvar ju.
 
 
-

Fem

Avskedsmiddag med halva släkten. Lägg märke till den otroligt snygga tårtan i trikolorens färger. Och tydligen så har jag namnsdag idag, Lovisa. Grattis till mig.
 
-

Sju - Sista matchen

Avslutade med en vinst med 1-0. Nu återstår nästan ett år tills jag tar på mig matchtröjan med den otroligt lysgröna färgen igen (eller vilken färg den kommer att vara då återstår att se, lite komplicerat det där).
 
Spelat i IFK Östersund sen jag var åtta-nio år. Blir konstigt att inte göra det nu på så lång tid.
 
 
-

Sju - En vecka

Om en vecka är jag i Paris, sjukt. Heelt sjukt. Förstår det inte.
 
Jag vill åka men jag vill inte lämna er. Följ med snälla?
 
Heltöntig bild, men så får det vara ibland.
 
-

Åtta - En vecka i Östersund

Om en vecka lämnar jag Östersund. Sätter mig på tåget ned mot Arlanda och så småningom på flyget mot Paris. Längtar fortfarande väldigt mycket. Östersund kommer att finnas kvar när jag kommer hem. Ingen idé att vara ledsen. 
 
Experimenterat med den nya kameran har jag gjort idag också och det ska nog gå bra det här. Så bilder kan jag nästan lova att det kommer att finnas gott om här.
 
 
-

Tio - Överraskning

Fick en tidig födelsedagspresent igår. Fyller år i oktober och är med andra ord inte hemma i Sverige då. Tackar mina föräldrar för denna så väldigt fina överraskning. Nu kan jag ta riktiga bilder. Eller snart, ska lära mig hur denna komplicerade sak fungerar först. Wiho!
 
 
-

Elva

Har förresten inte kommenterat det faktum att Zlatan lirar boll endast ca 30 mil från my place, fotbollsfreak som jag är. Vore hur kul som helst att se en PSG-match någon gång ju. Vi får se vad framtiden har att erbjuda helt enkelt. 
 
Min sista arbetsdag för denna sommar gjorde jag igår. Så nu är det dags att åka va?
 
Ser att ni blivit några fler som kikar in här, kulkul. Någon som har några funderingar så är det bara att fråga, svarar mer än gärna!
 
 
-
 
 

Fjorton

Det blir förresten ICAbanken för min del. Men kommer även att behålla mitt VISA-kort med Swedbank. Har ingen aning om det kommer att bli bra eller inte, men har ju bara hört bra saker om ICAbanken från utbytesstudenter.
 
Två veckor kvar för övrigt. Har planerat att hinna städa och sortera bland, i princip, allt jag äger. Men skjuter det framför mig hela tiden. Skyller på vädret.
 
Så vi hörs när temperaturen har sjunkit en aning och solen gått i moln. Vilket inte lär dröja särskilt länge.
 
-
 

Sexton - Ett rop på hjälp

 
 
Tvekade inte en sekund. För mer information, klicka här.
 
-

Sjutton - Pannkakskalas och hejdå

De första avskeden är nu gjorda. Kommer sakna er tjejer. Vissa kommer jag hinna krama en sista gång men några var det hejdå och vi ses om ett år. Det blev en aning verkligare i den stunden, men har fortfarande svårt att fatta. Lär nog inte förstå förrän jag väl har kommit fram.
 
Vi höll ihop under fyra år på högstadiet. Verkligen höll ihop varje dag i fyra skolårs tid, till det krävs det riktigt fina vänner. Ni är guld värda.
 
 
-

Sjutton

Japp. Nu står den där och stirrar på mig. Påminner mig hela tiden om att tiden går fort. 
 
Lika bra att börja vänja mig vid tanken på riktigt liksom.
 
 
-

Tjugo

Känner ett otroligt sug efter att åka nu på en gång. Trodde jag skulle gömma mig under sängen av nervositet vid den här tiden men jag överraskar mig själv återigen. Oroar mig dock över att jag är så lugn, någon gång måste det väl börja kännas en aning (mycket) läskigt att lämna allt familjärt bakom mig eller?


Tjugotvå

Älskar mina nya röda byxor. Sådär verkligen älskar. Sådär att går de någon gång sönder så börjar jag gråta. De kommer bli mina trogna följare i la France. Extremt utstickande eller ej, kärlek övervinner allt. Säger vi som.
 
Vilken otroligt tjejig tjej jag kände mig som just nu. Mitt tio-typ-åriga anti-allt-som-har-med-kläder-eller-Darin-jag hade hånskrattat åt mig i denna stund.
 
 
-

Tjugotre

Igår köpte jag en present till min värdsyster Emma. Jag har otroligt dålig fantasi när det kommer till presenter, men jag kände mig nöjd. Känner dock att jag vill köpa någonting mer, dessa människor öppnar ändå sitt hem för mig i ett helt år. Någon som har något bra förslag? Gärna något väldigt svenskt.
 
Och vad jag köpte? Det får ni se när presenten är överlämnad. Vill ju inte riskera att överraskningen förstörs, för vem vet vem som läser det här just nu!
 
Och vilken cliffhanger, I know.
 
 
-

Tjugofyra

Tjugofyra dagar kvar, vilken lite mer specifikt betyder tjugofyra dagar att ta till vara på.
 
Temperaturen i Angers just nu ligger tydligen stadigt mellan tjugo och trettio grader. Det kan ju då gärna få hålla i sig minst en månad till.
 
Är lite eventuellt på jakt efter en rullväska som går att ha som handbagage på flyget. Kände att det kan underlätta ganska mycket. Är för övrigt extremt imponerad av min goda framförhållning.
 
 
Appropå att gunga kompisgunga då då.
 
-

Tjugofem

Det börjar närma sig. Men samtidigt vet jag ju inte vad det är som närmar sig. Det enda jag vet är en stad, en adress, en skola och en familj. Hur blir det när jag väl kommer dit? Jag har så svårt att föreställa mig det.
 
Därför försöker jag fokucera på det som händer just nu. Jag vill hinna med allt innan jag åker. Jag vill umgås med de jag tycker om. Av någon anledning så vill jag göra en massa nostalgiska saker. Som att åka på badhuset och vara rädd för den största rutschkanan, gunga kompisgunga eller klättra upp på skolans tak. Sådana saker som endast påminner mig om glädje och trygghet. Vet inte om den bara är jag som reagerar på det här viset?
 
Kände att jag behöver ha lite koll på mina sista veckor innan avresa.
 
 
En påbörjad hjälpreda.
 
-

Tjugosex

Intressant fakta. Eller ja, iallafall fakta. Jag flyttar till Angers som har en befolkningstäthet på drygt 3500 invånare/km². Det tål att jämföras med Östersunds ynka 27 invånare/km² enligt dear Wikipedia. Kan bli intressant. Eller så märks det inte. Vad vet jag.
 
Jag är inne på min fjärde sista vecka i Sverige innan avresa och snart är det bara tre kvar. Jag håller verkligen med alla som säger att tiden innan flyger iväg. Väldigt många personer som jag träffade på YFU-lägret har redan gett sig av.
 
Sista informationen från YFU Sverige har också hunnit komma. Ett brev som innehöll blandade saker, till exempel information om försäkringen. Den har jag dock inte hunnit titta igenom ännu då jag riskerar att somna av uttråkning varje gång jag försöker. 
 
 
-

Tjugonio

Tog och drog igång en städning idag. Kan ju underlätta när det ska börja packas att man har koll på var alla saker som ska med befinner sig liksom. Vägrar stå där kvällen innan och stressa ihjäl. Det scenariot, som annars så ofta finns i min tillvaro, undviker jag helst när jag ska ut på mitt livs äventyr. Just sayn'.
 
Och har jag skrivit en packlista? Ja. Jag kunde inte hålla mig. 
 
 
-

RSS 2.0