Någon enstaka gång

Jag tänkte bara bara visa vad jag hittills har gjort för att få ihop pengar till mitt kommande utbytesår. Sen har jag varit barnvakt någon enstaka gång osv också, med det här är vad som har gett mest pengar!


Nu ikväll ska jag inte göra något alls! Efter två ... fartfyllda (?) fredagskvällar i rad nu så behöver jag en kväll framför tvn!

-

Budskapet ska komma fram

JAG FYLLER ÅR PÅ MÅNDAG!!

Ville bara säga det.-


Den totala summan

Detta publicerades tydligen igen.... aja, ni kan ju ignorera det.

Jag har mitt första prov imorgon! I fysik. Jag kan däremot inte påstå att jag känner mig säker på det, därför blir det ett antal fysik-timmar från och med snart.

Hur mycket kostar de att åka till Frankrike? :)

Hos den organisationen som jag åker med, YFU, är programavgiften 49 900 kr. Då är försäkringen inkluderad men däremot så tillkommer flyg- och tågresor.
Priset varierar beroende på organisation, till exempel så kostar det 59 950 kr hos Explorius.

Det är programavgiften, sen så måste man ju ha pengar att leva på när man väl är där! Det rekommenderas att man har mellan 2000 och 3000 kr i månaden. Jag kommer troligtvis att ha ca 2200 kr/mån (om allt går som jag har tänkt med jobb osv).
Flygbiljetter hoppas jag att det går att hitta sånna där sjukt billiga som det brukar vara reklam om på tv, typ.
Så den totala summan lär landa på omkring 75 000 kr!

Det är mycket pengar, men det finns alltid stipendier att söka som kan täcka en del av summan! Dock så det är så SJUKT tråkigt att sitta och leta fram rätt typ av stipendier så det bör man börja tidigt med.

Om ni undrar något (eller inte) så är det bara att fråga!

-Papperslös

Jag har hyfsat bra tålamod i de flesta fall, dock inte i det här fallet. Hallå?! Kommer inte de där internationella handlingarna (ja, jag byter namn på dessa papper hela tiden) egentligen?!? Det kommer inga brev från YFU och jag börjar bli riktigt otålig. Jag får ursäkta min variation i ämnen att skriva om men så länge som jag sitter här papperslös (...) så är det ni som får ta stryken.

För övrigt så har min kamera på telefonen lagt av, känns ju lite sådär. Jag trodde även ett tag att jag hade slarvat bort kvittot till telefonen men jag hittade det till slut, jävla tur det då.

Jag har sträckläst den här mysiga bloggen säkert två gånger, jag får en så härlig känsla och längtar så otroligt mycket till Frankrike.Vi ska, enligt våra lärare jobba med skolarbete hemma ca 10 timmar i veckan. Så ja, ni fattar vad jag ska göra nu.

-

Förtjänar ett blogginlägg

En såndär frukost som förtjänar ett blogginlägg.I Frankrike äter man typ inte frukost på riktigt, hur ska jag överleva?!


Men ändå

Jag börjar helt ärligt att känna mig lite stressad, antagligen lite löjligt men ändå. Det är ju "bara" ungefär 11 månader kvar och jag har överhuvudtaget inte börjat med pappersarbete eller läkarbesök (om det nu behövs?) osv EFTERSOM JAG INTE FÅTT DET ÄN. Jag är ett fantastiskt bra exempel på en sådan människa som skjuter upp allting till sista dagen (även om jag har blivit betydligt bättre på det de senaste veckorna). Och om det är som jag tror så kommer letandet efter värdfamilj att sätta igång så fort man är klar med allt som ska fyllas i. Och jag vill ha värdfamilj så fort som möjligt, alltså måste jag ju bli klar med allt tidigt!
Men som sagt så är det nog lite löjligt att vara stressad över en sådan sak."Ebba är ute och cyklar", tack då.

-

Snart


Det börjar ta sig! Eller ja, snart. Jag väntar på lön och födelsedagen den tredje oktober, sen så borde det väl börja rulla på!

-

Redan i oktober

Det är kallt som satan ute. Jag var och tittade på min brors match idag och på mig hade jag min fjällräven-dunjacka. Vintern är på ingång, skulle inte förvåna min om det kommer snö redan i oktober, det gjorde det förra året. Men jag älskar snö!

För övrigt så har nedräknaren nu landat på 10 månader och 30 dagar (plus/minus 5 dagar typ). 10 månader är ingenting för den som vill veta. Det är, för helskotta snart ett halvår kvar bara, då ska jag baka en tårta, bara för att.Igår påväg ner till busstorget.

-


Saker på gång

Sitter med potensräkning som typ alltid.
Många säger att det inte är någon mening med att ha ett liv när man går natur (don't like that uttryck by the way) men det känns lite tvärtom för mig just nu. Det är saker på gång hela tiden känns det som, troligtvis klassfest på fredag till exempel.
Addera till detta nya liv en framåtkrypande utbytesmania (jo då, jag känner att snart kommer jag att falla dit igen efter en periods svacka). Utbytesmania betyder för övrigt ungefär att i princip det enda man tänker på är utbytesåret osv, för er som inte har kollen alltsåå! 
Summan av detta blir nog ett par riktigt bra månader fram tills det är dags att lämna landet på riktigt!But still. I miss u!

-

Vem vet vad

Jag satt nyss och skrev på ett brev som vi har i uppgift att skriva på franskan. Det ska handla om oss själva, intressen, drömmar osv. Hyfsat ganska mycket precis som det brevet som jag kommer att skriva när jag fyller i alla ansökningshandlingar. Ett personligt brev som framtida värdfamiljer ska läsa.
Dock så vet jag inte om jag ska skriva det på franska eller engelska eller kinesiska eller latin eller vem vet vad.
Men om jag ska skriva det på franska så har jag nu en väldigt bra mall som dessutom har rättats av en lärare.

Apropå franska så har min skola tydligen ett sammarbete med en skola i Frankrike. Så vi ska ha ett två veckors utbyte med den skolan, som för övrigt ligger i Parisområdet om jag inte minns fel.
Haken med detta var bara att de franska studenterna kommer hit i mars (ish) nu i ettan. Och vi åker till Frankrike i tvåan. Dock så befinner jag mig ju redan i Frankrike då, så jag var lite rädd för att jag inte skulle få ta emot någon student nu till vintern/våren, för det är det som jag ser mest framemot.

Men jag frågade min franskalärare om det skulle gå att lösa ändå och det gör det! Jag åker när jag går i tvåan istället. Inte mer komplicerat än så. Jag trodde inte att det skulle vara så enkelt så jag har ju såklart gått och oroat mig i onödan.Godnatt!

-

Just den dagen

Jag går eller cyklar hem varje dag. Varje dag när jag börjar närma mig my crib så kommer jag på att jag väntar ju faktiskt på post från YFU så att jag ska kunna fylla i alla papper. Sen kommer jag också på att jag längtar efter just den posten väldigt mycket. Så får jag varje dag för mig att idag är just den dagen som det där brevet kommer ligga i brevlådan. Men varje dag blir jag besviken när jag stirrar ner i den tomma brevlådan.
Aja, någon dag ska väl den där dagen komma.Besvikelsen.

Precis som utbytesmanian

Jag har skapat en kategori till. Vad den kommer att innehålla är nog ganska lätt att lista ut med tanke på namnet.

Jag har tidigare nämnt att jag älskar att rita och just nu är jag inne i en period där jag ritar väldigt mycket. Det kommer och går i vågor, precis som utbytesmanian.

Jag kommer inte att uppdatera denna kategori särskilt mycket med tanke på att en teckning tar i snitt 10 timmar att göra, vilket är iallafall en vecka i realistisk tid. Så det vanliga innehållet kommer inte att störas!

Jag tycker bara att det är kul att visa mina teckningar någonstans då de i vanliga fall bara hamnar i min portfolio när de är klara.

So lets start! En halvfärdig Rebecca är vad detta är!-

Bråka lite

Det är ju kul att vi har sista matchen idag. Ännu kuligare är ju att jag inte kan spela. Jag är fortfarande skadad, kul.

Sen har jag fortfarande inte fått hem några papper från YFU, så jag gör inget annat än att vänta.
Jag har kommit på att jag, på intervjun, bara beskrev typ halva min personlighet, jag glömde resten. Jag sa aldrig att jag älskar att åka skidor eller att jag älskar att rita. Jag får nästan lust att skicka iväg ett mail och berätta detta men jag tror att jag avvaktar. Största anledningen till att jag vill skriva ett mail är nog för att allt står väldigt still nu. Jag vill veta så att jag inte är bortglömd eller något liknande. Det vet jag ju egentligen att jag inte är, men ändå, man kan inte vara helt säker. Jag vill bara att det ska hända någonting!

Nu ska jag bråka lite med matten för att sedan åka och titta på den där jäkla matchen.-

Ett trevligt påhitt

Vi körde någon form av sleep-over hos Felicia igår/idag som har egen lägenhet. Med vi menar jag fem bruds från NAI11. Det var ett trevligt påhitt och efter tre veckor (tror jag?) i denna nya klass så känns det riktigt bra!

När jag är på skolan eller med vänner så har jag ingen större lust att åka iväg som utbytesstudent. Men är jag hemma själv och så, så längtar jag väldigt mycket! Men jag antar att det är lite så. Jag är däremot helt säker på att jag ska åka, annars kommer jag ångra mig, det vet jag.Mattelektion. Och för att förtydliga: Paj = Pi ("paj" in english, daah).

-

Garanterad en plats

En skoldag och en äppelmuffins in på dagen sitter jag nu här.

Jag pratade lite med min syv (syo?) idag om att jag ska åka på ett utbytesår. Jag trodde verkligen inte att det skulle vara några problem att börja samma linje som jag går nu, när jag kommer tillbaka. Jag går alltså natur med internationell profil, vi har alla lektioner på engelska plus engelska böcker.
När jag kommer tillbaka och ska börja tvåan sen så är jag garanterad en plats på den naturvetenskapliga linjen här på Wargentin. Däremot så är det tydligen inte säkert att jag kommer att få plats på den internationella inriktningen. Jag blev lite smått chockad när jag hörde det, jag trodde att det skulle vara lugnt! Jag vill verkligen inte gå "vanlig" natur nu när jag har fått känna på den internationella för jag trivs verkligen jättebra med hur det är upplagt och engelskan är det inga som helst problem med! Plus alla uttryck och sådant som jag inte kommer att kunna på svenska! ÅÅÅh!
Jag hoppas verkligen att det inte kommer att vara några problem att hoppa in i internationella! Annars så kommer jag ju inte heller få följa med till England i trean (vilket NAI-eleverna får göra). Men jag skulle höra av mig om några veckor för då skulle det vara tydligare med vad som kommer att gälla. ÅÅh!-

Längtar efter snö

11 september, 10 år sedan, fyfan vad hemskt.

Det ligger regn i luften, jag längtar efter snö.

Världens bästa spel upptäckte jag igår, någon som spelar wordfeud, namn? Spela med mig, bebbo1.

Äpplemuffins är det godaste som finns.

Sedan skolan började för två veckor sedan så har jag antagligen ökat min mattekunskap med iallafall 30%.

Någon i Östersundområdet som har lust att ta emot en utbytesstudent i ca 3 veckor från den 16/11? En dude från Tjeckien som heter Jan. Jag fick mail från YFU där de undrade om jag vet någon, då hans värdfamilj skulle resa bort.

Stefan Liv, behöver jag säga något mer? Tår i ögat.

Tror att jag kommer skapa en ny kategori snart, dock ingen kategori som kommer anvädas så mycket. Vad den kommer att handla om får ni se.

Jag ska nu gå igenom vilka stipendier som ska sökas.

-

Sisådär sjutton bast

Jag har tidigare sagt att jag helst av allt skulle vilja bo i Bordeaux-området nästa år och det står jag fortfarande fast vid. Sen skulle inte Lyon eller Montpellier vara helt fel heller. Smarta människor ser vid det här laget att jag föredrar södra delen av landet.Paint-skills.

Sen vet jag att det är farligt att drömma för mycket men det är nog inte bara jag som vet hur jag väldigt gärna vill att min värdfamilj ska se ut.
För tillfället så skulle jag vilja ha en värdbror i ungefär samma ålder. För med en lika gammal syster känns det lite som att jag kanske bara får hennes vänner som vänner (nu pratar vi alltså om girlfriends). Men jag är lite delad där, helst av allt så vill jag ha både en värdbror och en värdsyster på sisådär 17 bast. Det skulle vara såhäär grymt, men det är dock inte så stor sannorlikhet att det skulle ske. Men vad vet jag, jag trivs säkert lika bra utan syskon. Vad det gäller övriga familjemedlemmar så har jag inga speciella önskemål.

Det ska bli kul att få en värdfamilj överhuvudtaget. Däremot så hoppas jag att jag slipper vänta in i det sista med att få veta familj. Vissa får placeringen flera månader innan medan vissa får några dagar före avresa. Så där är det bara att hålla tummarna!

-

Att åka iväg

Det är kul när man upptäcker att fler funderar på att åka som utbytesstudent. Jag håller nu på att lära upp my dear friend Ebba om allt som har med utbytesstudenter att göra. För ärligt talat så känner jag mig lite som en expert på ämnet och jag tror att fler känner lika som jag. När man väl går in för att åka iväg som utbytesstudent så läser man ju i princip allt som finns att läsa om det (jag antar att det inte bara är jag som gör det?). Det kändes lite som när första gången jag gick in på alla dessa organisationers hemsidor och jämförde priser mm. Det var för sisådär 11 månader sen. Herregud. Tiden går fort.


AllaUrsäkta? Men dessa landade i min brevlåda igår. Alla. Jag hade förstått tanken om det bara var en katalog men visst, jag kan läsa allihopa. Långtråkigt bara med tanke på att det är samma innehåll i rubbet typ.

-

Ledig och leker sommarlov

Klassen är på fjällvandring idag men jag har ju lite svårt att följa med. Skulle ju inte ha varit kul att halta fram ca en mil i ojämn fjällterräng liksom. Så idag är jag ledig och leker sommarlov.

Jag mailade YFU för ett tag sedan förresten och frågade vilket datum årets studenter åker till Frankrike, för att få en klarare bild av när min avresa kommer attt ske.

"Utbytesstudenterna till Frankrike åker den 1 september (5 pers) och så är det en kille som åker den 31 augusti. Ja, det lär vara ungefär samma tider nästa år."

Jag ville veta om jag skulle kunna söka sommarjobb sista perioden av sommarlovet nästa sommar och det verkar jag ju kunna, bra!

Sen frågade jag också när ansökningsprocessen skulle fortsätta och fick svaret "efter augusti månad". Och efter augusti månad är ju faktiskt nu! Så nu kan jag börja förbereda mig på att snart ligger det ett brev från YFU i brevlådan!-


RSS 2.0