Utbytesstudent.se

Min blogg finns nu med på utbytesstudent.se.

Här är min presentation om någon är intresserad!

Vem är du? :)

Jag heter Ebba Blixth, född 1995 och jag är bosatt i Östersund. Går just nu jag ettan på Wargentinskolan där jag läser natur med internationell inriktning. Stor del av min fritid går åt till skolarbete, men jag spelar fotboll, åker slalom, ritar och är med vänner så mycket som jag kan. Älskar kardemummabullar, snö, böcker och att skratta.                                                                                                                                                                 

Hur ser en vanlig dag ut för dig just nu?

Väckarklockan ringer runt 06.30, jag gör mig klar för att gå till skolan. Skoldagen slutar omkring 15-16 och då går jag antingen hem eller umgås med vänner. Några timmars skolarbete på eftermiddagen kläms oftast in också. På kvällen har jag ofta fotbollsträning och sen är dagen i princip slut. Inte så mycket variation med andra ord.

 

Varför ska personer följa din blogg?

Jag älskar att skriva, för det första. Jag tror att det kan vara roligt att följa någon som åker till ett lite mer annorlunda land och även ett helt nytt språk. Kommer variera bilder med hur det går med språket, skolan och vem vet allt. Jag skriver mina egna synpunkter och åsikter, förhoppningsvis på ett sätt som många kan känna igen sig i.

 

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?

Uttrycket ”utbytesstudent” var, för två år sedan, ett uttryck som hördes lite då och då men jag tänkte aldrig på vad det egentligen var. Sedan, i oktober 2010 fick jag hem en broschyr med posten, vad den handlade om kan ni nog lista ut.  Sedan dess har jag inte drömt om någonting annat än att åka på ett utbytesår, jag kände direkt att det här var något som jag ville göra. Jag vill se och uppleva en ny kultur i ett nytt land, det har nu blivit min största dröm!

 

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?

Många ser USA som det självklara valet, jag hade däremot aldrig USA i tankarna när jag valde värdland. Jag valde mellan Italien och Frankrike. Frankrike blev mitt val på grund av att jag har grunderna i franska redan. Nu ser jag däremot inte det som en anledning då jag känner att jag kommer vara lika mycket nybörjare på franska som jag hade varit på italienska. Men jag har nu vuxit i mitt val och jag skulle inte kunna tänka mig ett annat land! Det kan tilläggas att jag är ett stort fan av mat och det gör ju inte saken sämre precis.

Vad det gäller regionsval så kan man inte göra det med organisationen jag åker med, YFU. Jag vill allra helst bo i södra delarna av landet, men jag skulle nog inte ha gjort regionsval även om jag skulle ha haft möjlighet till det. Det känns viktigare att få en familj som passar just mig till hundra procent.

 

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?

Utan att tveka så skulle jag säga alla så kallade ”oskrivna regler”. Får man ha på sig pyjamas under frukosten eller inte? Vad ska jag kalla min värdmamma/värdpappa? Kan jag sitta var jag vill vid matbordet? Osv… Kan verka löjligt men jag tänker onödigt mycket på sådana saker. Jag har även väldigt dåligt lokalsinne, så jag kan bara hoppas att jag inte virrar bort mig totalt. 

 

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?

Jag tror att jag ser mest fram emot att få lära känna nya människor från hela världen, men jag ser framemot varenda liten sekund av mitt utbytesår!

 

Vad längtar du efter just nu?

Just nu längtar jag efter snö, vintern och tills det är dags att flytta till la France!-


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0