Som brinner för ungdomsutbyte

På senaste tiden så har jag märkt att YFU inte är den organisation som jag tidigare har trott. Men jag har absolut bara blivit positivt överraskad!

Jag skulle inte vilja säga att Youth for Understanding är en större organisation än vad jag har trott, för så är inte fallet. Jag tror att vi är omkring 6 stycken totalt som ska åka till Frankrike med YFU nästa år, på det viset är den ganska så liten. Men det är många människor som är involverade i YFU och det känns verkligen som en stor familj. Dessa människor är ju engagerade för att de vill, inte för att tjäna pengar. Det är vad hela YFUs ideella arbete består av, människor som brinner för ungdomsutbyte.

I somras hjälpte jag till att dela ut någon form av vykort och sprida informationen om att bli värdfamilj åt YFUs studenter. Efter det åt vi lunch tillsammans några stycken.

För någon månad sedan så träffades de internationella utbytesstudenterna som är här i Östersund med YFU i år. Jag blev inbjuden att vara med jag med och det var riktigt trevligt! Efteråt fick jag veta att en av studenterna som var där inte hade YFU som organisation. Även hon hade blivit inbjuden till träffen, eftersom hon var den enda studenten med AFS som hamnat så långt norrut.
Det tycker jag beskriver det hela väldigt bra.


Jag är otroligt glad att jag valde Youth for Understanding som organisation. Jag vet ju dock inte hur det kommer att kännas om några månader, jag har ju inte börjat mitt utbytessår än. Men jag känner mig verkligen trygg och genom YFU så har jag redan träffat många nya människor från hela världen.


Den 24-25 mars så firar YFU 50 år som organisation med en stor fest för alla inblandade och den hålls i Stockholmsområdet. Det vill säga alla som på något sätt har anknytning till organisationen får komma. Med andra ord så är jag inbjuden. Jag vill väldigt gärna delta! Men det är inte det lättaste att åka till Stockholm bara sådär, ungefär 6 timmar med tåg plus att man måste ha i åtanke att det är vinter.

Är det möjligtvis råkar vara någon som läser detta och som funderar på att åka dit?

Jag hoppas verkligen att jag kommer att känna likadant för YFU under hela det här äventyret i Frankrike. Det tror jag även att jag kommer att göra också!
  


-

Kommentarer
Postat av: sveriges yngsta bokbloggare / julia

svar; jaa ellerhur!

Bästaste filmen. Tycker så mycket om den! :Dhärligt att åka till Frankrike. Vet du var i Frankrike du ska bo? :D

2011-12-26 @ 21:04:47
URL: http://loobook.blogg.se/
Postat av: Nora

Hej!Jag funderar lite på att gå på den här festen men har inte riktigt bestämt mig än... Själv bor jag i Uppsala så för mig blir det lite lättare :) Hittade din blogg på utbytesstudent.se, ska själv åka efter 9an till USA med YFU så vi borde träffas på förberedelseläger och sånt :)

2011-12-27 @ 12:35:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0