Så underbart

Nyår.
Den här nyårsaftonen har jag längtat till i mer än ett år nu. Att äntligen få träda in i 2012, Året med stort Å. Det är nu jag kommer kunna säga "I år flyttar jag till Frankrike!" Det känns så underbart så jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag försöker komma på en någorlunda liknelse men det går inte särskilt bra att beskriva känslan som jag fylls av när jag tänker på detta. Kanske den känslan att få sommarlov, då man vet att hela sommaren ligger framför en. Men så otroligt mycket starkare.

Jag har ingen aning om var jag kommer att befinna mig om precis ett år från nu, inte heller var jag är om nio månader. 
Det är det här året som allt kommer att förändras. Och jag är redo för det! Hoppas jag.

Gott nytt år!
Bättre i huvudet

Jag drömde att platserna till ett utbytesår i Frankrike var fulla. Istället så hade jag blivit antagen till ett år i Polen av alla ställen.
Jag hade ju redan skapat en blogg om ett utbytesår i Frankrike och då var jag ju tvungen att ändra. Sjukt pinsamt tyckte jag tydligen att det var.

Det är aldrig lyckat att berätta om sina drömmar för det låter så mycket bättre i huvudet. Men skit samma.

-


Leksakspengar

Gissa vad jag har gjort idag? Gissa!

Jag har växlat till mig Euro! Eurokursen har sett hyfsat så bra ut nu ett tag, så jag tyckte att det var lika bra att införskaffa mig ett antal sedlar. Köpte endast 300 euro dock, med tanke på att det kanske blir ännu billigare så småningom.
De är sådär nya så man vill inte böja dem, diggar sådana sedlar starkt.

Dessa ska jag alltså spara till jag åker till Frankrike! Leksakspengar är vad dessa ser ut som.

-

Som brinner för ungdomsutbyte

På senaste tiden så har jag märkt att YFU inte är den organisation som jag tidigare har trott. Men jag har absolut bara blivit positivt överraskad!

Jag skulle inte vilja säga att Youth for Understanding är en större organisation än vad jag har trott, för så är inte fallet. Jag tror att vi är omkring 6 stycken totalt som ska åka till Frankrike med YFU nästa år, på det viset är den ganska så liten. Men det är många människor som är involverade i YFU och det känns verkligen som en stor familj. Dessa människor är ju engagerade för att de vill, inte för att tjäna pengar. Det är vad hela YFUs ideella arbete består av, människor som brinner för ungdomsutbyte.

I somras hjälpte jag till att dela ut någon form av vykort och sprida informationen om att bli värdfamilj åt YFUs studenter. Efter det åt vi lunch tillsammans några stycken.

För någon månad sedan så träffades de internationella utbytesstudenterna som är här i Östersund med YFU i år. Jag blev inbjuden att vara med jag med och det var riktigt trevligt! Efteråt fick jag veta att en av studenterna som var där inte hade YFU som organisation. Även hon hade blivit inbjuden till träffen, eftersom hon var den enda studenten med AFS som hamnat så långt norrut.
Det tycker jag beskriver det hela väldigt bra.


Jag är otroligt glad att jag valde Youth for Understanding som organisation. Jag vet ju dock inte hur det kommer att kännas om några månader, jag har ju inte börjat mitt utbytessår än. Men jag känner mig verkligen trygg och genom YFU så har jag redan träffat många nya människor från hela världen.


Den 24-25 mars så firar YFU 50 år som organisation med en stor fest för alla inblandade och den hålls i Stockholmsområdet. Det vill säga alla som på något sätt har anknytning till organisationen får komma. Med andra ord så är jag inbjuden. Jag vill väldigt gärna delta! Men det är inte det lättaste att åka till Stockholm bara sådär, ungefär 6 timmar med tåg plus att man måste ha i åtanke att det är vinter.

Är det möjligtvis råkar vara någon som läser detta och som funderar på att åka dit?

Jag hoppas verkligen att jag kommer att känna likadant för YFU under hela det här äventyret i Frankrike. Det tror jag även att jag kommer att göra också!
  


-

Blåst förbi

Det var storm inatt. Tydligen. Jag sover liksom väldigt djupt. Jag skulle nog inte beröras om tredje världskriget skulle starta utanför fönstret.

Kändes som att jag ville upprepa detta, men det känns verkligen sjukt att jag inte kommer att vara hemma nästa år. Jag kommer att vara i Frankrike!
Bara en termin i skolan kvar, det är ingenting. Alla som tycker att den här höstterminen har blåst förbi lika fort som Dagmar (haha...) kan ju räcka upp handen. För det tycker iallafall jag. Av erfarenhet så vet jag också att vårterminen brukar gå betydligt snabbare än höstterminen.
Lääängtar! Det går inte att upprepa för många gånger.Vem kallar en storm för Dagmar egentligen? Känns lite svårt att ta den på allvar.
Lyckligtvis skapade han inte mer förödelse än såhär hos mig, har dock hört om värre skador på andra håll.

-

Tankarna på annat

Otroligt mysig jul har det varit, jag är mer än nöjd! 
Spotify Premium, olika presentkort, benskydd mm har hamnat i min ägo. På den fronten är jag också väldigt nöjd. Det är ju dock lite svårt att påstå något annat när det kommer till julklappar.

Har dock haft tankarna på annat också. Det är en aning svårt att släppa tanken att nästa år vid den här tiden så kommer jag fira jul på annat håll.
Det kommer fler och fler sådana tankar, med tanke på att det är väldigt mycket mindre än ett år kvar till avresan till Frankrike nu.
Det var först nu jag verkligen insåg hur mycket jag faktiskt uppskattar den svenska julen. Och hur mycket jag antagligen kommer att sakna den nästa år.


Underbara Erika är bara bäst. Den här filmen skapade hon när vi bakade pepparkakor för någon vecka sedan.
-

Bland de sista

Äntligen jullov! Jag har drabbats av känslan att vi var bland de sista i hela denna värld med att få detta lov. Men nu är det äntligen här, även för mig!-


Till nästa år

Ni kan väl låtsas att jag skrev det här inlägget igår istället? 

Sista fysikuppgiften är skriven och jag blev just 10 kg lättare. Nästa kamp med fysiken flyttar jag till nästa år. Hee, lika kul varje gång att säga den meningen.Kom dock på att det kommer att ligga lite mer i att säga det så småningom.

-

Diggar starkt

- Jag diggar starkt det faktum att vi fick risgrynsgröt till lunch idag på skolan. En gång varje år sker detta och det är lika exalterande varje gång.

- Två dagar kvar till jullov!

- Jag tror att jag ska byta framtida karriär, det här var det roligaste jag någonsin gjort. Typ.- Visst, man kan gå på trottoarerna. Man måste dock vara någon form av bergsklättrare för att klara av att göra det. Annars får man nöja sig med att bli påkörd av alla bilar som kör förbi.


Denna snövall ska då alltså föreställa en trottoar.

- Snart kommer jag kunna säga att jag ska flytta till Frankrike i år. Det är vad jag skulle vilja kalla en obeskrivlig känsla!

-

C1, VÄRDFAMILJSBREV

Nu hade jag planerat att publicera mitt värdfamiljsbrev, det som värdfamiljerna ska läsa för att bestämma om jag passar in i deras familj.
Sen kom jag på att det var skrivet på franska, det kan ju liksom bli ett problem för vissa att läsa det. Men spelar roll! Jag tänker publicera det ändå, så lägger jag upp en svensk översättning senare, när jag har skrivit en sådan.

Det är en stor sak, värdfamiljsbrevet. Det representerar ju mig och vilken typ av person jag är. Alltså är det ju avgörande för vilka som slutligen bestämmer sig för att jag passar in i deras familj. Därför var det oundvikligt att inte känna en viss press när jag skulle skriva detta brev. Men jag är nöjd med hur det till slut blev!

Ignorera att det är en aning snett.
Det saknas någon mening på slutet, men de skrev jag för hand, det är förklaringen till det stora mellanrummet i slutet.
Stay turned för den svenska översättningen.

-

Vackra franska tonerJag hade tänkt att skriva något också, men jag kom inte på något passande.
Låter denna vackra låt tala för sig själv.

-

Tre katter

Lallade runt lite på utbytesstudent.ses forum och upptäckte en smått fräsig sak.
Jag har idag varit medlem på forumet i precis ett helt år. Sjukt. Det kändes som igår som jag skapade ett konto, eller vad man ska kalla det. Okej, kanske inte igår, men typ förra veckan. Fortfarande sjukt vad tiden går fort.Snart är jag väl 42, har fyra barn och tre katter.

Fast nää.

 

Förflyttat sig

Jag håller för tillfället på att fylla i ett antal frågor, liknande frågor som jag redan svarat på här. Den här gången så är det till YFUs hemsida. Otroligt kul om min blogg skulle finnas med där!

Jag undrar lite smått om mina ansökningshandlingar har förflyttat sig till Frankrike ännu. Det är ju trots allt franska YFU som ska para ihop mig med någon fräsig familj. I sådana fall så behöver det ju egentligen inte dröja så väldigt länge tills dess att jag får en familj.
Men vad jag vet så brukar man få värdfamilj som tidigast i typ april. Det är dock bara vad jag har snappat upp.

Slutsatsen att detta är att jag nog inte ska ha särskilt stora förväntningar på att få värdfamilj på ett tag iallafall.
Men det var en mysig tanke och man kan ju få hoppas iallafall.-

Ingen riktig koll

ÅÅ. Imorgon är det Lucia! Jag ska kliva upp sådär jättetidigt och titta på luciatåget på TV. Bör dock lägga till ordet försöka efter ordet ska.

Jag har ingen riktig koll på vilka länder som firar Lucia, men vad jag vet så firar man det inte i Frankrike. Iallafall inte på samma sätt som vi gör.
Lucia är nästan det som jag gillar mest med julen. Och antagligen det som jag kommer sakna mest från den svenska julen när jag befinner mig mitt i den franska julen.
Julen, julen, julen. Ska sluta upprepa det ordet nu och krypa till kojs.Titta vad duktig jag har varit idag!

-

C2, PHOTOS

Jag hade ganska stora problem när jag skulle bestämma vilka bilder jag skulle skicka med till YFU. Jag har gått igenom alla bilder som finns på Facebook flera gånger, samt finkammat min externa hårddisk på jakt efter de där perfekta bilderna. En bild säger mer än tusen ord liksom.

Det skulle skickas med tre amatörfoton och tre foton av passformat.
Amatörfotografierna skulle visa mig tillsammans med familj och vänner i aktiviteter som jag gillar att göra. Det är ju inte det lättaste att visa mig på en fotbollsplan när det för tillfället ligger nästan en meter snö på samtliga planer. Så där skulle man ju ha tänkt till tidigare, typ i somras. Eftersom jag har vetat om att det skulle skickas med foton i sisådär ett år nu, så var det antagligen bara dålig planering från min sida.

Men jag är ändå nöjd med de bilder som jag till slut skickade.Klicka för större bilder.

-

Ganska otydligtHalvfärdig.
Det är nog ganska otydligt vem det ska föreställa. Men i slutändan ska det förhoppningsvis föreställa Hayley Williams i Paramore.  Får se hur det går med det. Det återstår ett antal timmars arbete på denna.

-

Utsatta elever

När läraren är sjuk på första lektionen 8.15 och lektion nummer två inte börjar förrän 12.10. Det är trevligt. Speciellt när läraren på lektion nummer ett inte tänker på att meddela oss utsatta elever om detta. Så nu har jag ett antal timmar att döda, när jag egentligen hade kunnat sova. Dålig dag idag.

Men att passera denna anslagstavla varje dag på skolan är ganska så trevligt. Jag blir inte alls sugen på att åka eller så.-


Man heter Gunnel

Jag öppnar mailen och får till min förvåning se två mail från YFU, det är det som kallas lycka.

Det var lite information om stipendier och vilka som är bra att söka. Jag får ångest så fort jag tänker på stipendier. Det är så svårt att veta vilka jag, som utbytesstudent, kan söka för de inriktar sig verkligen på hur många olika saker som helst. Det kan vara att man heter Gunnel eller att man på något sätt har anknytning till orten Trosa. Vad som helst alltså. Men det följde med en lista på passande stipendier, så det var jättebra.

Sen fick jag veta att helgen den 15/6-17/6 så kommer det att vara ett förberedelseläger i Stockholm! Det ska bli hur kul som helst, för jag har bara hört bra saker om det lägret!

Dock så är det skolavslutning fredagen den 15/6 och jag ska vara i Stockholm klockan 18.00. Tar jag tåget till Stockholm måste jag åka på morgonen och då missar jag hela sista skoldagen. Men jag lär nog missa sista skoldagen hur jag än gör, så det får jag väl leva med. Lite surt att missa skolavslutningskvällen bara, den har en tendens att bruka bli awesome.Här är min klass förresten. Hittar ni mig? I mitten på nedersta raden med långt blont hår.

-

Snöar för fullt

På torsdag så har YFU någon form av julfika på kontoret i Stockholm. Ibland hade det helt klart varit bra att bo i huvudstaden. Då hade jag kunnat vara med på det, dels för att öka julstämningen och dels för att få träffa andra utbytesstudenter. Det hade verkligen varit jättekul. 
Men jag skulle nog inte klara av att bo i Stockholm, varför skulle jag lämna kalla och regniga norrland för? Och nej, jag är inte sarkastisk, det räcker med att titta ut genom fönstret. Det snöar för fullt and I love it.

Okej, känner att jag säger emot mig själv, med tanke på att det är precis det jag ska göra. Lämna norrland alltså. Men skulle jag byta ut denna kyla mot baugetter och franska? Svar ja.-


Underbara uppfinningen

Skidskytte måste vara den bästa sporten att se live, om man då inte räknar typ VM-finalen i fotboll. Den där spänningen som hela publiken delar när de fem skotten ska avlossas, den går inte att beskriva.

Det är synd att det inte är några världscupstävlingar i Frankrike, det hade ju varit perfekt. Skidskytte är, om man ska vara ärlig, en av ganska få sporter som Sverige har ett riktigt bra lag i. Att då få uppleva en eventuell svensk vinst på "bortaplan" hade varit en underbar upplevelse.
Men man får väl vara glad för att den underbara uppfinningen som kallas TV existerar.-

FORMULÄR ADessa papper var egentligen inte så svåra att fylla i, bara tidskrävande. Det var det gamla vanliga med adress och namn osv. Men även mer komplicerade frågor, som till exempel:

- What are your career plans?
- List in order of importance any interests/activities which you would like to continue, of possible, in your host country.

Plus någon underskrift här och där. Jag har för tillfället inte så klar bild över exakt vad det jag har skrivit under på att följa. Kan ju hoppas att det inte är något för drastiskt bara.

-

IgårDet var kul med svenskt på pallen även fast det inte syns så bra på denna bild.
Jag ska pallra mig dit till stadion även imorgon och på söndag. Gångavstånd dit ju.

-

Jag började storgråta

Den här dagen har varit väldigt konstig. Det har känts som att jag har drömt ihop hela dagen. Jag plus flera har spenderat ett antal timmar på akuten för att Erika skulle kolla upp sin höft som lever ett eget liv för tillfället. När vi väl lämnade sjukhuset med kryckor och antiinflammatoriskt i väskan så slog det mig på riktigt. Jag kommer att lämna dessa underbara människor snart. För för mig är det verkligen snart, för jag vet att det kommer gå hur fort som helst. Denna tanke resulterade i att jag började storgråta. Och det enda jag kan tänka på är hur ledsen jag kommer vara när det börjar dra ihop sig på riktigt och jag står där med resväskan med Frankrike som destination.

Men jag ska definitivt göra det bästa av dessa månader som är kvar. Det är ju inte precis the end of the world och jag kommer ju hem igen. Men det är så otroligt tråkigt att jag inte får gå de resterande åren tillsammans med dessa fantastiska vänner.
Det är inte för många människor som jag spenderar min fredag i ett väntrum på akuten. Ni är guld värda.-

Den normala fem

Jag hade fysikprov imorse kl 8.15, gissa när jag gick och la mig igår? Klockan 20.00. Gissa när jag klev upp imorse? Klockan fem, alltså 05.00. Och vad gjorde jag då? Jo, jag pluggade. Jag älskar att plugga på morgonen, men detta var nog det tidigaste jag har klivit upp för att plugga innan skolan. Okej, jag erkänner, det kanske var lite väl extremt. Jag vet inte hur fysikprovet gick heller.

Klockan fem (och nu pratar vi den normala fem, den fem när normala människor är vakna) så kommer jag befinna mig på skidstadion för att se på skidskytte.
Igår vann en fransman och det var bra. Jag hejar ju liksom på både Frankrike och Sverige. Men mest Sverige då. Jag kommer ju inte precis gå omkring med en fransk flagga i ansiktet.Såhär fin var himlen för ett tag sedan. By the way liksom.

-

RSS 2.0