Många begrepp

Den här veckan skulle bara handla om inskolning på skolan. Trodde vi. Dag tre efter sommarlovets slut sitter jag här med en matteläxa och fysikläxa. Det är egentligen inte några komplicerade läxor men det är så otroligt många begrepp på engelska som måste präntas in. Men jag trivs med detta!

Fram till igår var detta det mest krävande vi gjort.Dock så är det i tvåan som helvetet verkligen kommer att börja tydligen. Därför känns det väldigt bra att åka iväg till Frankrike ett år då. Skolan i Frankrike är tydligen väldigt krävande och formell (kan man säga så?) med högt studietempo. Så då när jag väl kommer hem igen så kanske det inte känns lika tungt med allt skolarbete här jämfört med hur det var där? Något sådant hoppas jag på.


En drös tjejer

Första dagen på skolan igår, woa!
Helt seriöst då var jag väldigt rädd för att det bara skulle gå nerds i min klass (svåraste linjen liksom) men så var det verkligen inte (tyvärr Rebecca)! Det är en riktigt bra klass och vi är en drös tjejer som verkar ha hittat varandra. Vi är 22 tjejer och 10 killar, vi var 22 totalt typ i förra klassen så det är lite fler än vad jag är van vid.

Sen är det två tjejer som båda funderar på att åka till USA ett år som utbytesstudent i klassen. Plus att Skalmans (läraren ser ut som skalman) dotter tydligen har varit utbytesstudent på Nya Zeeland. The world is small!

Dock så är Wargen byggd för att man ska gå vilse. Glöm att jag tänker gå omkring själv där med mitt lokalsinne!

Men jag har en bra känsla och det kommer att bli ett bra år! Men förhoppningsvis så kommer det inte kännas allt för jobbigt att lämna klassen till våren/sommaren.Första skoldagen gick jag klädd såhär. Lägg till ett par kryckor på det.

-

Skulle ta bollen

Jag spelade match igår. Jag skulle ta bollen i en närkamp. Jag tvekade en halv sekund. Jag sitter nu här med kryckor på grund av en kraftigt stukad fot.
Jag är så grymt jävla sur och bitter. Inte helt på grund av min svullna och lindade fot, mest på grund av att jag tillät mig själv att bli skadad. Att hon som jag sparkade ihop med lyckades sparka sönder min fot. Jag vet hur man känner sig när man skadar någon annan på planen. Självklart är det inte kul, men det blir som någon slags bekräftelse att man inte tvekar och att styrkan finns där.
Jag känner mig sä jävla svag och sämst på grund av att jag blev skadad. Gör man allt rätt så ska det inte behöva hända, det gäller alla. Jag gjorde fel, jag tvekade, och det är jag så bitter över. Jag är sur på mig själv och ingen annan.

Sen är jag sisådär jättelättad över att det inte är i år som jag beger mig till Frankrike. Hur skulle det ha gått med kryckor? Jag får dock gå min första dag på gymnasiet imorgon med dessa handkillers. Men, men, jag slapp ha gips iallafall.Jag har träningsvärk i armarna.


Thai-matNej jag är inte alls glad! Köpte en HTC Sensation idag, woho!
Jag velade lite fram och tillbaka omvilket abonnemang jag skulle ha och det slutade med kontantkort. Kör på telias årskort surf och hoppas på att det blir bra.
Det blir nog ganska så drygt precis ett år kvar tills det är dags för avresa, så det är ju bra timeat (tajmat? thai-mat..). 

-

Mumintrollen på franskaMen gud vad kul att du också funderar på att åka till Frankrike (och speciellt med yfu hihi)! Du är den första jag stöter på!
Det har aldrig slagit mig att titta på serier/filmer på franska eftersom det har känts alldeles för svårt (flashbacks från franskalektion då vi tittade på Mumintrollen på franska, jag har aldrig känt mig så kass). Men det är ju en riktigt bra idé att se om sådant som man redan sett.
Det enda jag gör just nu är att lyssna på radio på franska. Blir lika glad varje gång jag förstår ord och meningar! Jag försöker hålla mig till radiokanaler som är inriktade mer på sport för då känner jag mig lite mindre disorienterad haha.
Men vad glad jag blev nu att det är någon fler som funderar på att göra samma sak som jag! You made my day! Har du anmält dig än eller funderar du fortfarande?
Kram på dig!

Och nu vet jag precis vad jag ska göra! Jag ska gå och lägga mig och titta på Twilight på franska hihi!

-

Hyfsat onödigt

Jag tänkte bara uppmärksamma er på att nedräknaren nu har minskat från ett år till elva månader! Det är stort, riktigt stort!
Sen att jag inte egentligen vet vilket datum jag åker och att nedräknaren inte är exakt behöver man ju inte gå in på så mycket. Det känns mycket bättre att låtsas att den är riktig för nu har jag någonting att vara lite glad över!Sen har jag tydligen blivit någon form av lexikon åt Rebecca under hennes franskalektioner. Hennes franskalärare pratar tydligen bara franska.
"kommer smsa dig varje franskalektion!" Haha, men jag klagar inte. Bra träning ju!

Sen känner jag mig som den enda som inte har börjat skolan än. Vi börjar nu på måndag, nästan alla i Östersund. Hyfsat onödigt då det ändå inte händer någonting den här veckan.

-

Tålamodet tränas till hundra

Idag har jag kommit ett steg närmare min Frankrikeresa! Med det menar jag att jag har jobbat. Jag jobbar på mammas jobb med att klippa ut namnlappar och lägga dem i plastfickor typ. Ett sånt typiskt arbete som är hur tråkigt som helst. Tålamodet tränas till hundra. 
Men jag gillar den här typen av arbete bättre än till exempel att jobba på dagis. Man behöver inte använda så stor del av hjärnan till att förstå vad man ska göra.

När jag jobbar hos mamma så är det mycket spring mellan kontoret och turistbyrån som ligger precis bredvid. Så när jag var in där på turistbyrån idag så hittade jag världens sötaste osthyvel. Den var formad som en riktigt söt älg! En sån ska jag lätt ge som preset till min framtidsfamilj! Fast har man hårdost i Frankrike? Jag kommer inte ihåg. Men det måste man väl ha, de har ju alla sorters ostar där ju.-

Läskigt och okänt

Det har inte slagit mig särskilt kraftigt förut att jag ska åka till ett land med ett helt annat språk. Att jag antagligen inte kommer att förstå någonting av vad någon säger i början. Så helt plötsligt kändes det konstaterandet lite läskigt.
Jag är inte världens mest pratglada person på svenska heller och addera till det ett helt annat läskigt och okänt språk. Jag har ju dock läst franska sedan halva sexan men de kunskaperna känns lite som en fis i rymden om jag ska vara ärlig. Men jag har ju ingen aning vad som kommer att ske med mina franskakunskaper det här året. Jag kanske blir expert på språket! Nä men man kan lära sig mycket på ett år.
Men ändå, det blir inte som att åka till Storbrittannien eller USA där man omgivs av ett språk som finns omkring oss här i Sverige 24/7. Det blir en extra utmaning helt enkelt!Weheartit

-


Organiserat kaos

Kaos råder i mitt rum för tillfället, det är dock organiserat kaos. Klädhögar överallt men förvånansvärt lite som ska skrotas, jag hade förväntat mig att sisådär hälften skulle ryka men nej. En kasse blev det, dock en stor kasse.

Jag kan ju inte vara normal. En sysselsättning som jag har när jag inte har något annat att göra (och då menar jag när jag verkligen inte har något annat att göra) är att gå in på till exempel SAS hemsida och kolla flygbiljetter. Alltså till Paris och redan nu går det att boka flighter till augusti nästa år. Det är en hyfsat häftig känsla att veta att någon av de där avgångarna kan vara min! 
Men jag upprepar, det kan inte vara speciellt normalt.

Min helg är slut nu för imorgon börjar jag jobba igen. Fredag - söndag. Sen är det bara en vecka kvar till skolan börjar, den 29:e! Ska bli helt okej faktiskt, vädret är sämst och det finns ändå inget att göra.Jobb-outfit. Har jag sagt att mitt sommarjobb är grymt?

-


Inte undkommit någon

Bara för att jag måste vänta ett år till med att packa ner i princip alla mina kläder i en resväska, så ska jag trösta mig med att rensa garderoben.
Understrycker dock att en rensning verkligen är nödvändig, mer än hälften använder jag inte och har inte gjort på år och dagar.Önskar dock att den här rensningen skulle slutat med att jag fyllt min resväska med sikte på Frankrike. Det har nog inte undkommit någon att jag längtar, längtar, längtar.

Jag ritade den här teckningen av my friend Anna för ett tag sedan, nu har hon hämtat den, hoppas hon blev nöjd!Känner dock att jag inte orkar dra igång ett sådant stort projekt att städa nu, det får vänta tills imorgon. Jag sätter mig i soffan och tittar på bra fotboll istället,  Dinamo Zagreb - Malmö FF följt av FC Barcelona - Real Madrid!

-

Lite såhär

Youth for Understanding är en ideell utbytesorganisation och är förhållandevis liten i Sverige.
Lite såhär såg det ut när jag kom fram till att det var YFU jag skulle åka med.Jag gjorde en lista där jag jämförde YFU, EF och Explorius. Organisationen STS uteslöt jag tidigt då jag bara har hört dåliga saker om STS France.

-

Snubben där uppe

Jag vaknar på mornarna med en hemsk halsont, cyklar till Jamtli med ont i halsen, cyklar hem där vid halv fem med  en smärtande hals och kryper tillslut ner i sängen och vågar knappt svälja för ja, ni vet vad.
Detta sammanfattar nog mina senaste dagar på ett passande sätt. 

Sen kan jag ju berätta att det nästan inte är några svenska människor som besöker Jamtli längre. Många har väl börjat jobba antar jag.
De senaste dagarna har jag dock stött på tyskar, danskar, norrmän (of course, denna stad är full av norskar under sommaren), tyskar och bara snubben där uppe vet vad. Senast idag förklarade jag för några polacker varför sängarna från 1895 är så korta.
Ligger en person ner och sover är det faktiskt så att alla kroppens vätskor pallrar sig upp i huvudet vilket resulterar i att denna sovande människa blir knäpp och sjuk.
Sånt här har jag blivit expert på att säga på engelska. Grymt sommarjobb.

Sen så igår så var det faktiskt en grupp franska ungdomar där! Jag tänkte gå fram och börja prata franska med dem. Sedan kom jag på att jag inte kan prata franska (långt ifrån på ett förståerligt sätt iallafall), skit också. 
Så nu är jag grymt ivrig på att pränta in detta vackra språk i min hjärna!

Jag har en otroligt vacker bild på mig i mina fräsiga jobbkläder. Men hur jobbigt är det inte att traska upp för trappen och hämta sladden till kameran? En annan dag, tänk på min stackars hals!
Som en inkräktare

Jag är sjuk. Drog på mig en förkylning idag, that sucks. Jag kan knappt komma ihåg senaste gången jag var förkyld på riktigt. Kanske förra året vid den här tiden?
Kom på nu att jag kommer ju antagligen att bli sjuk när jag bor hos min värdfamilj nästa år. Jag kommer känna mig som en inkräktare som ligger och snörvlar på någon annans bekostnad (kan man säga så?). Jaja, you get the point, jag kommer känna mig ivägen.Hej från Karlstad! Fast här var jag nog mest sur över att bli fotograferad.

-

Hur stolt

Jag lyckades tända vedspisen alldeles själv idag på Jamtli! Hur stolt?!

Jag har helt plötsligt fått världens största sug efter att köpa någon ny bok. Älskar nya böcker! Orka låna på biblioteket liksom.
Sen har jag en känsla av att det kommer att vara böcker på svenska som gör att min svenska inte kommer försämras så väldigt mycket. Även detta år (engelska på gymnasiet) men förstås under utbytesåret. Men jag kanske inte borde läsa svenska böcker i Frankrike? För att komma in i franskan snabbare menar jag.
Jag känner mig en aning fånig som sitter och spekulerar i dessa saker när det är ett helt år kvar, men jag kan inte hjälpa det! Jag tänker ofta på den dagen som jag ska börja packa och undrar vad jag kommer att ha med mig. Kanske den tröjan som jag har på mig just nu kanske? Sånna tankar får jag jämt och ständigt. Men det är trevliga tankar.Fyra bra böcker, läsläsläs!

-

Inte hitta ut

Sådärja, då var jag hemma igen då.
Funderar dock på att stämma Karlstad kommun för falsk marknadsföring. I Karlstad skiner solen! Ja oj vad vad mycket sol vi har haft, verkligen.
Men bortsett från det så har jag bestämt mig för att gilla Karlstad. Fin stad, kort och gott.

Någon gång när jag var runt fem år kanske så sa pappa av någon anledning att jag hade bra lokalsinne. Sedan dess så har jag gått runt och trott att jag verklingen har haft det. Meeen nej, jag har uselt lokalsinne. Det är vad jag har lärt mig av den här trippen. Hade jag gått omkring själv så kan jag säga att då hade jag nog varit kvar, runtirrandes i något kvarter.
Ni tror mig inte? Jag gick in i en H&M-affär och jag höll inte på att hitta ut igen.

Det känns ju verkligen otroligt bra med tanke på att jag ska till ett helt annat land alldeles själv.
Så just nu har jag en liten fråga. Kan man träna upp lokalsinnet?


Bildkälla.

-  

Fattar ni

Har jobbat tre dagar och bakat kakor tre dagar. Hyfsat soft jobb tycker jag nog.

Men grejen är den att jag ska åka till Karlstad ikväll. Kommer hem på söndag natt igen (jobba dagen efter..). Edvins (bror) lag spelar någon slags Sverigecup i fotboll och jag ska leka supporter. Alltid kul liksom!

Så nu vet ni var jag kommer att hålla hus, nu när jag inte kommer att uppdatera något fram tills på måndag!

En sak slog mig nu. Nu är det augusti, det betyder att DEN BARA ÄR ETT ÅR KVAR! I augusti nästa år åker jag! Woho!
För snart är det ju oktober, det brukar aldrig ta särskilt lång tid tills dess att jag fyller år när skolan väl börjar (fyller år tredje oktober). Och när det väl är oktober så är det nu snart vinter vilket betyder jul. Och sen är det bara en fjuttig liten vårtermin kvar! Sen är det endast sommarlovet kvar och hur fort har inte det här lovet gått?

Fattar ni vad jag säger? Jag emigrerar snart!-


Förkläde och långärmad blus

Nu är första sommarjobbsdagen på Jamtli avklarad! Det var inte alls så mycket jobb som skulle genomföras där. Det handlade mer om att sitta och sticka eller sopa typ när det kom in besökare. Men det är verkligen grymt varmt att ha på sig dubbla kjolar plus förkläde och långärmad blus!

Sen satt jag och googlade lite igårkväll för att försöka hitta några sökbara stipendier. Jag hittade ett antal, men jag har inte kollat så jättenära på de så jag är ganska övertygad om att jag inte kan söka alla. Men ett par stycken vore ju bra!-

I ätbar väg

Är lite halvt illamående för tillfället på grund av tidig och jobbig fotbollsträning. 10.30 liksom, jag soover dåå!?

Sen kanske jag får skylla mig själv lite eftersom jag var uppe ganska så sent. Men det var för en bra sak, jag bakade bullar! Vanliga hederliga bullar! Det är ungefär det enda jag är rikitgt bra på att tillverka i ätbar väg (det och grönsakssoppa ha.ha).
Så jag ska lätt baka kanelbullar till min franska framtidsfamilj! Skulle jag ge mig på någon slags maträtt så skulle Sverige inte framställas som ett väldigt bra matland, om man säger så.Tror nog att det där träningspasset var nödvändigt med tanke på hur många bullar jag har stoppat i mig, hehe.

-

RSS 2.0