Till skolan

Tänkte ta och visa vägen till min skola. Som jag tror att jag har sagt så går jag dit.
 
När man kommit ut genom porten ser det ut såhär.
Någon minut senare ser det ut såhär. Längst där framme kan man skymta la gare, tågstationen.
När man går upp för denna trappa gäller det att vara beredd. Här sitter uttråkade pendlare som tacksamt stirrar på allt som rör sig. Speciellt blonda svenskor har jag märkt.
Ett tag senare befinner man sig här. Finns en rolig historia om människan på bilden förresten. När jag gick förbi här för att ta dessa bilder så hör jag helt plötsligt hur någon börjar prata svenska. Chockad som jag var så stannade jag och frågade om jag hade hört rätt, vilket jag hade. En grupp trevliga svenskar som skulle cykla från Angers till Tours tydligen. Kändes hur konstigt som helst att prata svenska men så otroligt härligt. 
Här finns skylten som talar om för mig hur mycket jag kommer att frysa påväg till skolan och hur mycket jag kommer att svettas på vägen hem. På morgonen visar den ofta omkring 10 grader och på eftermiddagen mellan 20 och 40. Blir inte klok på detta.
Stor väg nummer ett.
Jag går igenom en del av centrum. 
Stor väg nummer två. Här måste man även passa sig får spårvagnen, vilken jag som småstadsbo inte är särskilt van vid. Tror jag ska dö varje gång.
Sen följer en lång raksträcka. Här finns frestande snabbmatsställen på rad. 
Sen efter sisådär knappt tjugo minuter så kommer man fram till skolan.
 
I vanliga fall är det fullt av människor här. Det är lärare från lågstadiet som stannar bilar då de yngre barnen ska in till matsalen. Det är människor som går förbi med baguetter i handen då det ligger ett boulangerie inte så långt borta. Men mest är det gymnasieelever och röken från cigaretterna ligger tät. Men jag trivs bra på Lycée David d'Angers och nu hittar jag till mina lektioner. Äntligen.
 
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0