Questions

Var du ofta ensam innan i den förra familjen?! ;)  

 

Min värdmamma jobbade ofta till åtta-nio på kvällarna, även helger, så det var ofta bara jag eller jag och min värdsyster hemma. Men det var dock inget jag hakade upp mig på särskilt mycket! 

 

Har YFU någon policy som säger att man inte får dricka alkohol på ubytesår även fast man är över 18? Är bara nyfiken, eftersom jag nog ska åka med de nästa år! :)

 

Nej, man får inte dricka alkohol även om man är över arton! Det är en av reglerna som gäller när man åker på ett high school-år med, vad jag vet, alla organisationer. Det är dock lite speciellt i Frankrike då man ofta får smaka på vin och liknande drycker redan när man är väldigt ung. Så här är det faktiskt okej för oss att dricka alkoholhaltiga drycker i sällskap med värdfamiljen som en del i att uppleva kulturen. Och vad kul att du vill åka på ett utbytesår med YFU! Jag har inte ångrat en sekund att jag valde dem som organisation!

 

Har du knäckt gåtan med kindpussandet än? Vilken sida börjar man med, hur många och när kindpussas man absolut inte? Gäller samma "regler" över hela landet?

 

Det är en hel vetenskap i sig det här med kindpussandet. Och olika regioner har sina egna regler, tror att det kan variera mellan en till fyra kindpussar till exempel. Här gäller två och det vanligaste är att man börjar med höger kind.

Det är väldigt ovanligt att två killar som träffas kindpussas. Möööjligtvis om de är riktigt goda vänner men det är extremt sällan, de tar i hand istället. Men tjej-tjej och tjej-kille så är det inga konstigheter. Har dock med ålder att göra också. Ska jag till exempel hälsa på en äldre man så är det vanligt att vi skakar hand.

Sen beror det lite på vilken situation man befinner sig i också, om man kindpussas eller inte. Men det är jag fortfarande lite osäker på så jag följer med strömmen liksom. Så nej, ännu är inte gåtan helt knäckt. Men snart så! Kan återkomma till detta ämne senare!

 

-


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0