Europastipendiet

"Hej, har en liten fråga jag! Jag var inne på YFUs hemsida nyss och läste att du hade fått ett stipendiumpå 10 000 kr!! blev du inte sjukt himla glad då, jag menar det är ju ändå en bra hjälp eftersom själva utbytet kostar rätt så mycket allt som allt! hur gjorde du för att få det, skulle man skriva ett brev om sig själv osv eller?
Tacksam för svar, och din blogg är väldigt bra förresten! ska defenitivt läsa den under hela ditt utbytesår, det är så kul att läsa om någon som INTE ska åka till USA :))"


Hej! Jo, jag blev så otroligt glad när jag fick beskedet! Jag kan knappt beskriva känslan, jag sprang runt i hela huset och skrek och skrattade! Samtidigt blev jag väldigt chockad och smått rörd för jag hade verkligen intalat mig själv att jag inte skulle få något stipendium!

Det var ganska många olika dokument som skulle bifogas i ansökningen. Jag fick alltså YFUs Europastipendium och dessa olika delar skulle finnas med i ansökningen.

 - Ansökningsblankett
 - En motivering till varför jag sökte stipendiet
 - En motivering till varför jag valt att delta i YFUs utbytesprogram
 - Två rekommendationsbrev från lärare
 - En motivering till val av land
 - Kopia på senaste betyg
 - En uppsats på max en A4 som skulle ha titeln "Min bild av Europa - positivt och negativt"

Här finns mer information om någon är intresserad!

Eftersom jag började gymnasiet i höstas och inte kände mina nya lärare så bra så gick jag till mina gamla som jag hade i nian och frågade om de kunde tänka sig att skriva rekommendationsbrev. Jag skickade även in mina betyg från nian eftersom jag ännu inte fått några betyg från ettan.

Jag hade det dock lite stressigt i slutet med ansökningen så det slutade med att jag skickade in den sista ansökningsdagen den 15 mars! Men man kan ju konstatera att det gick väldigt bra ändå!


Och tack så jättemycket, vad glad jag blir att du gillar min blogg! Finns det fler frågor så är det bara att fråga på, jag svarar mer än gärna!

-

Kommentarer
Postat av: Desiree

Hej! Du skall bara veta hur glad jag blir när su kommenterar min blogg! Ja jag kommer delta i yes-lägret :) hur känns det nu inför sin resa? Jag fick min värdfamilj ungefär i april, har du fått den än? Om inte så kommer den nog snart!

2012-05-13 @ 08:51:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0