Läskigt och okänt

Det har inte slagit mig särskilt kraftigt förut att jag ska åka till ett land med ett helt annat språk. Att jag antagligen inte kommer att förstå någonting av vad någon säger i början. Så helt plötsligt kändes det konstaterandet lite läskigt.
Jag är inte världens mest pratglada person på svenska heller och addera till det ett helt annat läskigt och okänt språk. Jag har ju dock läst franska sedan halva sexan men de kunskaperna känns lite som en fis i rymden om jag ska vara ärlig. Men jag har ju ingen aning vad som kommer att ske med mina franskakunskaper det här året. Jag kanske blir expert på språket! Nä men man kan lära sig mycket på ett år.
Men ändå, det blir inte som att åka till Storbrittannien eller USA där man omgivs av ett språk som finns omkring oss här i Sverige 24/7. Det blir en extra utmaning helt enkelt!Weheartit

-


Kommentarer
Postat av: Karin

Jag funderar också på att åka med yfu till frankrike nästa läsår! Precis samma tanke har slagit mig, att man inte förstår så mycket talad franska i början. Min lösning är att ladda ner massor av dubbade serier som jag redan sett på originalspråk och på så sätt komma in i hur de faktiskt pratar :p Tränar du också franska på något sätt inför året?Kram!

2011-08-24 @ 17:37:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0